Diner – January 25, 2023
Spaghetti met tonijn in pittige crème fraîche saus
Spaghetti met tonijn in pittige crème fraîche saus
Selfmade mop van de dag #mopvansou: Hoe noem je een Duitse vis wat altijd negatief is? Een tonijnnijnnijn 🤭😂😩
Genoeg gelachen, we gaan even kijken naar deze heeeerlijke spaghetti met tonijn in een pittige crème fraîche saus🤤😍. Met deze tonno spaghetti vis je zeker niet achter het net😏. Dit gaat een blijvertje worden in jullie weekmenu😍⠀⠀⠀⠀⠀
Je kunt het natuurlijk ook lekker vegetarisch houden door tonijn weg te laten, ook nog altijd yummyyy😋
Spaghetti met tonijn in pittige crème fraîche saus
Ingrediënten
- 300 g spaghetti of pasta naar keuze
- 3 eetlepels olijf of zonnebloemolie
- 1 ui in slierten gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 200 g champignons in schijfjes gesneden
- 100 ml tomatensaus Heinz Tomato Frito
- 2 eetlepels crème fraîche of zure room
- 50 ml water
- 2 blikjes tonijn zonder olie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel chili poeder
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een ruime pan met olijfolie op een middelhoog vuurtje. Voeg de ui en knoflook hieraan toe.
- Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de paprika en champignons hieraan toe. Bak even kort aan voor een aantal minuten.
- Giet het water erbij en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
- Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de tomatensaus erbij en de crème fraîche. Meng alles mooi samen. Laat voor 10min sudderen op een laag vuurtje.
- Voeg vervolgens de stukjes tonijn toe. Meng het voorzichtig samen. De tonijn moet nog zichtbaar en groot blijven anders smelt het weg in de saus.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan je saus. Meng alles mooi en voorzichtig samen.
- Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en roer het geheel voorzichtig samen.
- Serveer met verse koriander/peterselie en chili vlokjes (als je ECHT van pittig houdt) en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!