Ik ben gek op speculoos! Vooral nu met Sinterklaas mag deze zeker niet ontbreken. Een heerlijk toetje waar iedereen dol op zal zijn. Simpel en het is ook nog eens snel klaar! Lees verder voor het recept <3
Wat heb je nodig? (voor 4 glazen)
- 250g mascarpone
- circa 20 lotus speculooskoekjes
- 200ml slagroom, on-opgeklopt
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de opgeklopte slagroom, vanillesuiker en suiker hieraan toe.
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine. Je kan ze ook in een plastic zakje doen en de koekjes met een deegroller slaan totdat ze verkruimeld zijn.
Haal de glazen erbij waarin je het toetje zal samenstellen. Zelf heb ik het mascarpone-slagroom mengsel in een spuitzak gedaan zodat ik er netjes de glazen mee kan vullen.
Begin eerst met een laagje van de speculaaskruimels, daarna het mascarpone-slagroom mengsel en vervolgens weer een laagje speculaaskruimels. Je eindigt met een laagje van de speculaaskruimels. Als laatste plaats je er een lotus speculaaskoekje bovenop.
Eet smakelijk!
6 reacties
Superlekker recept!
Waar haal jij je spuitzakken vandaan?
Dikkke knuffel, Btissam!
Het is echt heerlijk inderdaad, dank je wel lieverd! De spuitzakken heb ik van de carrefour gehaald maar je kan ze ook in de Hema verkrijgen etc.
Moet je de mascarpone niet loskloppen ofzo alvorens de opgeklopte slagroom toe te voegen?
Heey Karima,
Jawel je moet deze even loskloppen met een spatel. Was het vergeten erbij te melden oeps
Hoi. Bedoelde je nou ONgeklopte slagroom die.je nog moet opkloppen wat er staat OPgeklopte
Hij,
Ja ik bedoel inderdaad opgeklopte slagroom die je nog moet kloppen,oepsie ik pas het gelijk aan haha had het nooit opgemerkt
Liefs,
Soumia