Sperziebonen salade

door Soumia

Deze heerlijke en kleurrijke sperziebonen salade is binnen no-time op tafel! Simpele ingrediënten en zomerse smaken! De dressing maakt het écht helemaal af.

INGREDIËNTEN

Voor de sperziebonen:

  • 250g sperziebonen

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn (kan vervangen worden door sojasaus of natuurazijn)
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel saladekruiden (Lidl)

Voor de salade:

  • Handjevol rucola
  • Verse mozarella
  • handjevol olijven
  • handjevol snoeptomaten
  • handjevol pecannoten

BEREIDINGSWIJZE

Voor de sperziebonen:

  • Snijd de puntjes van de sperziebonen eraf. Was ze vervolgens schoon met water.
  • Breng een pan met water aan de kook. Plaats de sperziebonen in het water en kook ze voor ongeveer 15 à 20min beetgaar. De sperziebonen dienen een beetje crunchy te blijven.
  • Wanneer de sperziebonen gaar zijn, giet deze dan af. Plaats de sperziebonen in een kom met ijskoud water (water + ijsblokjes). Zo zullen de sperziebonen hun mooie groene kleur behouden. Als je deze stap weglaat, dan worden de sperziebonen wat bruiner.

Voor de dressing:

  • Plaats alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng alles goed samen.
  • Zet even opzij.

Voor de salade:

  • Meng de sperziebonen met 3 eetlepels van de dressing. Zet de rest van de dressing even opzij. Deze ga je straks gebruiken bij de afwerking.
  • Plaats een handjevol rucola sla in een ruime bord.
  • Plaats hierop de sperziebonen.
  • Snijd de snoeptomaten doormidden en verdeel ze over het bord.
  • Verdeel daarna de olijven en mozzarella kaas over de salade.
  • Werk af met pecannoten voor een extra crunch!
  • Als laatste giet je de resterende dressing over de salade.
  • Serveer en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter