
Diner – January 25, 2023
Spinazie stamppot met zalm in een romige saus

Spinazie stamppot met zalm in een romige saus
Ik heb een suuuuuper lekker gerecht voor jullie!😱 Ik zalm gelijk met jullie delen🤭🐟
Deze heeerlijke spinazie stampot met zalm is onmogelijk om te laten staan🤤. De stampot, de zalm, de saus… alles klopt gewoon😍😋
Simpel en lekker snel klaar te maken! Met dit gerecht hoef je dus nooit meer achter het net te vissen😏

Spinazie stamppot met zalm in een romige saus
Ingredients
Voor de puree:
- 350 g aardappelen zachtkokende
- klontje boter
- 50 ml melk
- zout en peper naar smaak
- 2 handjesvol verse spinazie
Voor de saus:
- 2 zalmfilets met vel
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 geroosterde paprika vers of uit blik
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout en peper naar smaak
- 100 ml kookroom
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
Instructions
Voor de puree:
- Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af.
- Stamp alles fijn met de boter en de melk.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Hak de verse spinazie in kleinere stukken, je kan ze ook wat groter houden als je dat liever hebt.
- In een aparte pan bak je de spinazie kort met een beetje zonnebloemolie. Zodra de spinazie een beetje kleiner wordt door het bakken, voeg je ze toe aan de aardappelpuree.
- Meng alles mooi samen.
Voor de zalm:
- Kruid beiden zijden van de zalmfilet met een beetje peper.
- Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur.
- Leg de zalm op de velkant in de hete pan. Zet het vuur na een paar minuten zachter en laat de vis op het gemak garen. Dit voor ongeveer 8min.
- Draai de zalmfilets om en bak ze nog zo’n 5 minuten gaar op een zacht vuurtje. De binnenkant van de zalm hoort nog een beetje glazig te zijn.
Voor de saus:
- Verhit een pan met zonnebloemolie. Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen.
- Voeg de boter toe en laat deze mooi smelten. Doe de gerooste paprika erbij en roer alles samen.
- Vervolgens voeg je alle kruiden toe en de tomatenpuree. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
- Laat alles mooi bakken voor een 10 tal min.
- Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
- Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en roer het doorheen de saus.
- Serveer de spinazie-aardappelpuree op een bord en plaats de saus in het midden. Plaats daarlangs of bovenop de gebakken zalm.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!