Stracciatella cheesecake

door Soumia

You can find cheesecake under my stracciatella, ella ella eh eh 🤭😋

Tijdens deze moeilijke periode, is dit recept er om even alle negativiteit te doorbreken🔨. Deze hééérlijke stracciatella cheesecake is namelijk puuur genot!😍🤤

De mix van cheesecake & stracciatella past als 2 puzzelstukjes perfect bij elkaar😱. Simpele methode om veel mensen blij te maken🤗

INGREDIËNTEN

  • 300g chocolade koekjes
  • 150g gesmolten boter
  • 500g roomkaas
  • 200ml vloeibare slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50g witte chocolade, gesmolten
  • 100g pure (bak) chocolade, gehakt
  • extra chocolade (vlokjes) of gehakte chocolade

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cheesecake bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm van 22cm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of totdat het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en de vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet vervolgens de slagroom toe en het zakje Klopfix. Blijf voor een aantal minuten mixen op de hoogste stand van je handmixer totdat de slagroom stevig genoeg wordt.
  • Meng daarna alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Voeg de gehakte chocolade erbij en meng alles voorzichtig samen met een spatel (zie stappenfoto van hoe je de chocolade het beste kunt hakken).
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!

Voor de afwerking:

  • Nadat de cheesecake helemaal is opgesteven is het tijd voor de afwerking!
  • Ga vervolgens met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
  • Smelt de chocolade en plaats deze in een boterhamzakje of spuitzakje, knip er een klein puntje vanaf en maak verticale lijnen over de gehele bovenkant van de cheesecake.
  • Verdeel daarna de chocolade vlokjes rond de zijden van de cheesecake (zie foto).
  • Plaats de cheesecake voor 15min in de koelkast zodat de chocolade  aan de bovenkant kan verharden.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

HANDIGE TIPS

  • Je kan voor dit recept ook biscuitkoekjes of oreokoekjes gebruiken.
  • De roomkaas die ik gebruik is van de Lidl (grijze verpakking)
  • De bakvorm die ik hier gebruik is 22 cm, je kan ook een bakvorm van 24cm gebruiken.
  • Hoe langer je de cheesecake laat opstijven in de koeling, hoe lekkerder deze zal smaken.
  • Zorg dat je slagroom koud is wanneer je deze giet in de kom.

You may also like

7 reacties

Lara 20 maart 2020 - 14:08

😋 Hmm ik ga het ook proberen inşallah

Reply
Zainab 24 maart 2020 - 14:49

Dag Soumia,

Mag ik vragen welke chocoladekoekjes jij gebruikt voor de biscuit?

Ziet er heerlijk uit!!!

Reply
Soumia 26 maart 2020 - 17:10

Hi Zainab,

Ik gebruikte hier de chocolade havermoutkoekjes van de Aldi maar je kan elk biscuit gebruiken. 🙂

Reply
Halima 10 april 2020 - 10:32

Salaam alaikum,
Net jouw site ontdekt. Ziet er Masha’Allah heerlijk uit! Bedankt!

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:41

Wa alaykoum salam,

Super leuk! Welkom op mijn blog! Ik hoop dat je kan inspireren met mijn gerechten 😀

Liefs,

Soumia

Reply
Esma Amachtih 25 juli 2020 - 17:58

Heyy! Ik zie dat je overal een klopfix gebruikt. Is dit nodig? Of kan je dit gemakkelijk vervangen met iets anders.

Alvast bedankt!

Reply
Soumia 9 augustus 2020 - 12:38

Hi Esma,

Klopfix is optioneel dus je kan dit zeker weglaten. Klopfix helpt bij het verstevigen van slagroom. Zorg dat je slagroom heel koud is en de kom waarin het je klopt ook koud is. Dan zal het zeker lukken, ook zonder klopfix!

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter