Diner – January 25, 2023

Stracciatella cheesecake

Stracciatella cheesecake

You can find cheesecake under my stracciatella, ella ella eh eh 🤭😋
Tijdens deze moeilijke periode, is dit recept er om even alle negativiteit te doorbreken🔨. Deze hééérlijke stracciatella cheesecake is namelijk puuur genot!😍🤤⠀
De mix van cheesecake & stracciatella past als 2 puzzelstukjes perfect bij elkaar😱. Simpele methode om veel mensen blij te maken🤗

Stracciatella cheesecake

Ingrediënten
  

  • 300 g chocolade koekjes
  • 150 g gesmolten boter
  • 500 g roomkaas
  • 200 ml vloeibare slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g witte chocolade gesmolten
  • 100 g pure bak chocolade, gehakt
  • extra chocolade vlokjes of gehakte chocolade

Instructies
 

Voor de cheesecake bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm van 22cm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of totdat het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en de vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet vervolgens de slagroom toe en het zakje Klopfix. Blijf voor een aantal minuten mixen op de hoogste stand van je handmixer totdat de slagroom stevig genoeg wordt.
  • Meng daarna alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Voeg de gehakte chocolade erbij en meng alles voorzichtig samen met een spatel (zie stappenfoto van hoe je de chocolade het beste kunt hakken).
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!

Voor de afwerking:

  • Nadat de cheesecake helemaal is opgesteven is het tijd voor de afwerking!
  • Ga vervolgens met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
  • Smelt de chocolade en plaats deze in een boterhamzakje of spuitzakje, knip er een klein puntje vanaf en maak verticale lijnen over de gehele bovenkant van de cheesecake.
  • Verdeel daarna de chocolade vlokjes rond de zijden van de cheesecake (zie foto).
  • Plaats de cheesecake voor 15min in de koelkast zodat de chocolade aan de bovenkant kan verharden.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept