Diner – January 25, 2023

Sweet chili garnalen

Sweet chili garnalen

Sweet chili garnalen

Ingrediënten
  

Voor de marinade:

  • 300 g garnalen
  • 300 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper naar smaak

Voor de saus:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels sweet chili saus
  • 1 eetlepel sambal
  • Voor het afbakken:
  • Panko broodkruimels
  • Olie om te frituren

Voor de afwerking:

  • halve rode paprika fijngehakt
  • halve rode ui fijngehakt
  • 1 lente ui grofgesneden

Instructies
 

Voor de marinade:

  • Giet de karnemelk in een kom en voeg hieraan de knoflook, paprikapoeder en peper toe. Meng alles goed samen.
  • Plaats de garnalen in de karnemelk en bedek deze volledig met de karnemelk mengeling. Bedek met een plastiek folie en laat ze voor minimum 30min marineren in de koeling.

Voor de saus:

  • Plaats de mayonaise, sambal en chilisaus in een kom. Meng alles goed samen en zet opzij.

Voor het afbakken:

  • Plaats de garnalen in een vergiet en zet deze op een bord.
  • Plaats vervolgens de panko kruimels op een bord en plaats hierin de garnalen. Bedek de garnalen volledig met de panko.
  • Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in ongeveer 2 minuten.
  • Wanneer de garnalen afgebakken zijn, bedek je ze onmiddellijk met de saus. Meng alles voorzichtig samen totdat de garnalen helemaal bedekt zijn met de saus.

Voor de afwerking:

  • Plaats de garnalen op een bord en voeg de paprika, rode ui en lente uien erbij.
  • Serveer met rijst of als hapje.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept