Sweet chili garnalen

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de marinade:

  • 300g garnalen
  • 300ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper naar smaak

Voor de saus:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels sweet chili saus
  • 1 eetlepel sambal

Voor het afbakken:

  • Panko broodkruimels
  • Olie om te frituren

Voor de afwerking:

  • halve rode paprika, fijngehakt
  • halve rode ui, fijngehakt
  • 1 lente ui, grofgesneden

BEREIDINGSWIJZE

Voor de marinade:

  • Giet de karnemelk in een kom en voeg hieraan de knoflook, paprikapoeder en peper toe. Meng alles goed samen.
  • Plaats de garnalen in de karnemelk en bedek deze volledig met de karnemelk mengeling. Bedek met een plastiek folie en laat ze voor minimum 30min marineren in de koeling.

Voor de saus:

  • Plaats de mayonaise, sambal en chilisaus in een kom. Meng alles goed samen en zet opzij.

Voor het afbakken:

  • Plaats de garnalen in een vergiet en zet deze op een bord.
  • Plaats vervolgens de panko kruimels op een bord en plaats hierin de garnalen. Bedek de garnalen volledig met de panko.
  • Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in ongeveer 2 minuten.
  • Wanneer de garnalen afgebakken zijn, bedek je ze onmiddellijk met de saus. Meng alles voorzichtig samen totdat de garnalen helemaal bedekt zijn met de saus.

Voor de afwerking:

  • Plaats de garnalen op een bord en voeg de paprika, rode ui en lente uien erbij.
  • Serveer met rijst of als hapje.
  • Geniet!

You may also like

2 reacties

Rukiye 30 april 2019 - 11:31

Hoi,

Kan ik ze ook in de oven bereiden?

Reply
Soumia 2 mei 2019 - 12:28

Hi Rukiye,

Dat kan zeker!

Reply

Laat een reactie achter