Sweet chili zalm

door Soumia

Voor dit recept heb je een marinade nodig van maar 3 ingrediënten! Dit is zeker één van mijn favoriete wijze om zalm te bereiden. Het smaakt zo heerlijk zoet, zout en de toevoeging van de knoflook en sojasaus maken het perfecte glazuur voor deze zalm.

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIEVIDEO (1MIN):

INGREDIËNTEN

  • 2 à 3 zalmfilets
  • 60 ml sweet chili
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de sweet chili samen met de sojasaus en knoflook in een kom.
  • Plaats de zalmfilets in de marinade en bedek deze volledig met de marinade.
  • Bedek de kom met een plastiek folie en laat deze marineren voor minimum 20min in de koeling. Hoe langer je het marineert, hoe beter het zal smaken.
  • Plaats de zalm op een bakplaat. Giet de overige marinade op de zalm.
  • Plaats deze in de oven voor 8 à 10min op 200°.
  • Je kan de zalm serveren met rijst of quinoa, samen met gestoomde groenten of een salade. Genieten!

You may also like

Laat een reactie achter