Deze super romige tagliatelli met spinazie en kip staat vandaag op het menu! Aan de saus is onder andere een beetje mosterd toegevoegd. Wat een smakensensatie geeft dit gerecht!
INGREDIËNTEN
- 500g tagliatelle (of pasta naar keuze)
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel bloem
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200g champignons, in schijfjes gesneden
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel chili poeder
- 200ml kookroom
- 150g spinazie (je kan ook meer toevoegen naar smaak)
- 75g geraspte Parmezaanse kaas (op eigen smaak)
- versie koriander, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
-
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan met de olijfolie en boter.
- Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de bloem. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de bloem.
- Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg daarna de ui, knoflook, champignons en dijonmosterd toe. Meng alles goed samen en bak het geheel op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
-
- Voeg de kerriepoeder en chilipoeder toe. Meng alles weer goed samen.
- Giet daarna de room bij en laat deze voor 2 à 3min meekoken.
- Voeg de spinazie toe en laat deze inkoken voor 3min. Je ziet dat de spinazie al snel kleiner wordt.
- Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng alles goed samen.
- Plaats ondertussen de tagliatelle in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de pasta de saus goed opneemt.
- Werk af met een beetje fijngehakte koriander en extra Parmezaanse kaas.
- Serveer en geniet!
4 reacties
Voor hoeveel personen is dit recept?
Hi Simone,
Excuses voor de late reactie.
Dit recept is voor 4 personen.
Groetjes,
Soumia
Maak ‘t vandaag voor de tweede keer. We vinden het erg lekker!
Een beetje pittig wel lekker