Tajine Spaghetti

door Soumia

Je leest en ziet het heel goed hoor! Spaghetti in een tajine.. Dit geweldig idee kwam van mijn vader (Allahie rahmou). Jaren terug konden mijn ouders op een dag niet beslissen om tajine of spaghetti te maken. Toen kwam mijn vader met een geweldig idee! Laten we tajine combineren met spaghetti en vlees en ooh wat was hij trots op zijn uitvinding haha! Hij vond het namelijk geweldig om spaghetti uit een tajine te eten en geloof mij, wat smaakt dit toch veel beter!

Sindsdien hebben we onze kleine traditie behouden door regelmatig spaghetti in de tajine te maken. Het is heel simpel en wat anders dan de normale bereidingswijze van spaghetti.

Wat heb je nodig?

 • 500g spaghetti (1 pak)
 • Vlees of kip (aan jou de keuze)
 • 1 ui
 • scheutje olijfolie
 • zout en peper naar smaak
 • 1 theelepel curcuma
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • halve theelepel gemberpoeder (optioneel)
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • verse peterselie en koriander
 • Water

Doe een scheutje olijfolie in de tajine. Leg dan het vlees in de tajine en laat het goed braden. Voeg daarna je ui en al je kruiden hieraan toe. Roer deze goed totdat al je vlees bedekt is met de kruiden.

Voeg er een scheutje water aan toe en laat het afgedekt koken op een middelhoog vuurtje.

Vervolgens voeg je er de tomatenpuree aan toe. In plaats van de tomatenpuree onmiddellijk toe te voegen aan de tagine, doe ik het eerst in een kommetje met water. Deze meng ik goed zodat er geen dikke klonters tomatenpuree in de tajine zitten. Dit maakt het ook een stuk gemakkelijker!

Laat de tajine nu voor 30 minuten afgedekt koken.

Ondertussen breng je een grote pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokend water en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pasta af wanneer deze gaar is. Doe dan de spaghetti voorzichtig bij de saus in de tajine. Meng alles voorzichtig met een vork totdat de spaghetti bedekt is met de saus.

Voila, je tagine spaghetti is klaar! Dit is de versie van mijn vader maar je kan er natuurlijk verschillende kanten meegaan. Door bijvoorbeeld paprika eraan toe te voegen, in plaats van spaghetti kan je ook andere pastasoort gebruiken.

Ik ben zo dol op deze versie van spaghetti. Het laat me nu telkens denken aan mijn vader die kortgeleden overleden is. Hij was zo trots op zijn creatie en deelde het met iedereen die op bezoek kwam en wow wat vonden ze het een coole uitvinding haha! Nu deel ik graag de traditie van mijn vader met jullie mee en hoop ik dat er veel tajine spaghetti zullen verschijnen. Wat zou hij het super leuk hebben gevonden als hij ziet dat mensen zijn tajine spaghetti hebben gemaakt! Het is echt super lekker! Vergeet zeker geen foto met me te delen via Snapchat/Instagram/Facebook, als jullie deze versie zullen maken, het zou me enorm deugd doen om deze creatie bij jullie te zien!

Laat het smaken!

7 reacties
14

You may also like

7 reacties

G.kurt 19 april 2017 - 11:59

Lekker recept. Wat voor vlees heeft u gebruikt en hoeveelheid ongeveer? Alvast bedankt en superleuke recepten

Reply
sou 19 april 2017 - 13:22

Je kan kalfsvlees of lamsvlees gebruiken. Elk vlees past hier perfect bij, ik maak het zelfs eens met kip! 1kg vlees is voldoende. Ooh dank je wel hoor! Veel succes!

Reply
Yawhara 29 april 2018 - 09:15

Allahra7mou w saknou fi si7at djannatik!Ik ben jou per toeval tegen gekomen en meid wat ben ik blij…Moge God jou rijkelijk belonen voor al je tijd om jou lkkr recepten met ons te delen✌?❤

Reply
Soumia 29 april 2018 - 15:05

Allahoema ameen op jouw prachtige dua..
Ooh dank je wel lieve meid en welkom op mijn blog! Barak Allahoe fiki! <3

Reply
Gofee 28 juli 2018 - 11:12

Ik heb gister macaroni in de tajine gemaakt. En ipv de macaroni te koken in water, direct in de saus gedaan in de tajine. Wel de macaroni wat langer (16 minuten) dan normaal (8minuten) maar dat is kwestie van uitproberen . Smaakt gewoon top

Reply
Gofee 28 juli 2018 - 11:14

Ik heb gister macaroni in de tajine gemaakt. En ipv de macaroni te koken in water, direct in de saus gedaan in de tajine. Wel de macaroni wat langer (16 minuten) dan normaal (8minuten) maar dat is kwestie van uitproberen . Smaakt gewoon top.
Echt het proberen waard

Reply
Soumia 29 juli 2018 - 08:55

Oh wauw wat een leuk idee! Ik zal het ook eens op die manier proberen! Bedankt voor de tip!

Reply

Laat een reactie achter