Rijke tarwesalade

door Soumia

Deze tarwe salade is niet alleen kleurrijk. Het gerecht is minstens zo rijk aan smaken. Je kan verschillende richtingen gaan met deze salade. Via mijn Turkse collega heb ik dit gerecht ontdekt. Ze legde me uit dat deze salade een luxe variant is van de kisir salade. Het smaakte zo heerlijk, dat ik gelijk vroeg om het recept! Ik heb ontdekt dat je met enkele eenvoudige ingrediënten een volwaardige en heerlijke maaltijdsalade op tafel kan zetten.

INGREDIËNTEN

  • 200 g tarwekorrels
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje augurken of kappertjes
  • 1 zakje Knorr tuinkruiden
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel saffraanpoeder (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng de tarwekorrels aan de kook in een pot met water. Kook de granen beetgaar binnen de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Giet de tarwe door een zeef en plaats deze in een ruime kom.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de tarwe en meng alles mooi samen.
  • Dek de kom af met plastiek folie en plaats deze in de koeling voor een uurtje.
  • Deze salade smaakt het best wanneer het koud geserveerd wordt. Geniet!

PsAls je klikt op de ingrediënten “tarwe” en “Knorr tuinkruiden”, zie je gelijk welk merk producten ik precies gebruik.

You may also like

Laat een reactie achter