Tchicha soep met tomaat

door Soumia

Mijn volgend recept is echt in de soep gelopen… in de Marokkaanse tchicha soep om precies te zijn🤭😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij het drinken van deze tchicha soep krijg je soeeeppperpowerrrrs💪🏼😏. Gerst heeft zoveeel gezondheidsvoordelen en is tegelijkertijd heeerlijk om tijdens de koude regenachtige herfstdagen van te smullen😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Erg simpel om te maken met enkel een paar ingrediënten😱.. Geen zin, geen tijd? Vraag dan iemand heeeel lief om het voor je te maken🥰. Wie is jouw soep-plier?🤭 Tag hem of haar hieronder om het voor je te maken🙊😂

5 reacties
14

You may also like

5 reacties

Naziha 27 oktober 2020 - 13:02

Kreeg deze mail aan en heb dit maar gelijk gemaakt. OVERHEERLIJK! De maten kloppen helemaal waardoor de soep perfecte dikte heeft. Dit is mijn favoriete gerecht die me niet altijd lukte en nu dus gewoon ineens geslaagd is! Dank je wel!

Reply
Raf 14 januari 2021 - 12:16

Zalig soepje !

Reply
Katja 5 januari 2022 - 14:53

Bedankt voor je recept! Soep was lekker en leek gelukt. Na halfuurtje rusten werd de soep helaas te dik en leek het meer pap. Het leek alsof alle water geabsorbeerd was. Ik heb 200g tchicha medium en 1,5 water gebruikt. Wat doe ik verkeerd?

Reply
Soumia 11 januari 2022 - 09:30

Hi Katja,

Aah ik ben blij dat het in de smaak is gevallen!

Klopt, de soep wordt al snel dik. Dit komt door de gerst die erin zit. Deze absorbeert heel snel het water. Maar als je fijne tchicha gebruikt dan gebeurt dit niet zo snel. Wat je ook kan doen, is 300ml extra water erbij doen wanneer je tchicha medium gebruikt zodat de soep langer vloeibaar blijft.

Liefs,
Soumia

Reply
Linda 19 januari 2022 - 17:05

Ik heb het net gemaakt in ouarzazate;) Het het goed gelukt en super lekker nu met de kou ! Bedankt sou

Reply

Laat een reactie achter