
Diner – January 25, 2023
Tempura garnalen

Tempura garnalen
Bij deze tempura garnalen zie je de knapperigheid al voordat je erop bijt 😍😬 En wanneer je dat doet, wordt je beloond met een heerlijk zachte en sappige garnaal vanbinnen. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Het beste? Het is zooo makkelijk te maken dat ik het eigenlijk in drie simpele stappen kan samenvatten: dip-dip-fry 🤷🏻♀️🍤🍤
De magie van tempura ligt in het lichte en luchtige beslag. Dit beslag zorgt ervoor dat de garnalen een krokant jasje krijgen zonder zwaar of vettig aan te voelen. Het geheim? Het gebruik van ijskoud water in het beslag, wat zorgt voor die kenmerkende crunch. Zodra je de garnalen in de hete olie laat zakken, zie je hoe ze transformeren in perfect gouden hapjes – klaar om op te dienen.
Tempura garnalen zijn veelzijdig en passen bij vrijwel elke gelegenheid. Serveer ze als borrelhapje met een frisse dipsaus, zoals sojasaus met een beetje limoensap en chilivlokken, of maak er een volledige maaltijd van door ze te combineren met een kom rijst en gestoomde groenten.
Voor beginners en pro’s
Het leuke aan dit recept is dat het geschikt is voor zowel beginners als ervaren koks. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het resultaat is altijd indrukwekkend. Of je nu indruk wilt maken op gasten of jezelf gewoon wilt trakteren op iets lekkers, tempura garnalen zijn altijd een goed idee.
Dus waar wacht je nog op? Haal die garnalen tevoorschijn, mix dat beslag en bereid je voor op een smaakexplosie. Deze tempura garnalen zullen gegarandeerd de show stelen op tafel. Dip, fry en geniet van elke knapperige hap! 🍤✨

Tempura garnalen
Deze tempura garnalen zijn onweerstaanbaar krokant vanbuiten en heerlijk mals vanbinnen! Met slechts een paar simpele stappen maak je dit indrukwekkende gerecht helemaal zelf 🍤✨
Ingrediënten
- 16 grote garnalen vers of diepgevroren
- 150 g bloem
- 300 ml water
- 150 g panko kruimels
Instructies
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje van de garnalen hieraan zitten.
- Met behulp van een mes snijd je kleine inkepingen over de garnalen. Zorg dat je deze niet te diep snijdt anders snijd je de garnaal door de helft. Door de inkepingen wordt je garnaal uitgestrekt en langer (zie foto).
- Doe de bloem, en wat zout in een schaal en roer er met een garde het water door.
- Haal de garnalen door het beslag en plaats ze vervolgens op de panko kruimels. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn in de panko.
- Verhit vervolgens een ruime pan met olie. Om te testen dat de olie heet genoeg is, plaats dan een beetje van de panko kruimels in de olie. Als het begint te bruisen, dan is de olie klaar voor gebruik. Doe je ze in een friteuse, dan bak je ze af op 180°.
- Plaats de garnalen voorzichtig in de olie.
- Bak de garnalen in kleine porties in 2 à 3 min. goudbruin en gaar.
- Serveer met een lekker sausje en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!