Tempura garnalen

door Soumia

Bij deze tempura garnalen zie je de knapperigheid al voordat je erop bijt😍😬. De garnalen zelf zijn heerlijk zacht 🤤. Het recept is zooo makkelijk dat ik het eigenlijk in 3 stappen op mijn blog kan zetten: dip-dip-fry 🤷🏻‍♀️🍤🍤

INGREDIËNTEN 

De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal garnalen die je gebruikt!

  • 16 grote garnalen, vers of diepgevroren
  • 150g bloem
  • 300ml water
  • 150g panko kruimels

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje van de garnalen hieraan zitten.
  • Met behulp van een mes snijd je kleine inkepingen over de garnalen. Zorg dat je deze niet te diep snijdt anders snijd je de garnaal door de helft. Door de inkepingen wordt je garnaal uitgestrekt en langer (zie foto).
  • Doe de bloem, en wat zout in een schaal en roer er met een garde het water door.
  • Haal de garnalen door het beslag en plaats ze vervolgens op de panko kruimels. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn in de panko.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olie. Om te testen dat de olie heet genoeg is, plaats dan een beetje van de panko kruimels in de olie. Als het begint te bruisen, dan is de olie klaar voor gebruik. Doe je ze in een friteuse, dan bak je ze af op 180°.
  • Plaats de garnalen voorzichtig in de olie.
  • Bak de garnalen in kleine porties in 2 à 3 min. goudbruin en gaar.
  • Serveer met een lekker sausje en geniet!

You may also like

8 reacties

Mounia 26 mei 2019 - 17:09

Heb ze geprobeerd super makkelijk en lekker!

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:30

Hi Mounia,

Aah super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten 🙂

Reply
Valerie 24 april 2020 - 16:54

Kan je ze ook in een airfryer klaarmaken?

Reply
Soumia 24 april 2020 - 17:00

Hi Valerie,

Dat kan zeker!

Liefs,
Sou

Reply
Naoual 25 april 2020 - 11:15

Hoi,

Moet je de garnalen niet met iets bekruiden?

Reply
Soumia 25 april 2020 - 12:12

Hi Naoual,

Dat is niet nodig, zo lekker zijn ze! Als je kruiden wilt gebruiken dan raad ik je de cajun kruiden aan. Zorg wel dat je geen extra zout toevoegt aangezien cajun kruiden zelf al veel zout bevatten.

Liefs,

Soumia

Reply
M 7 mei 2020 - 21:53

Kan je ze ook in de oven bakken? Zo ja, hoelang en op hoeveel graden?

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 09:00

Hi Mirte,

Dit kan zeker! Ik zou ze dan voor ongeveer 15mi in de oven doen op 200° of totdat je ziet dat ze mooi goudbruin worden. Ze zullen wel ietsjes minder krokant zijn in vergelijking met als je ze frituurt.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter