Diner – January 25, 2023

Tempura garnalen

Tempura garnalen

Bij deze tempura garnalen zie je de knapperigheid al voordat je erop bijt😍😬. De garnalen zelf zijn heerlijk zacht 🤤. Het recept is zooo makkelijk dat ik het eigenlijk in 3 stappen op mijn blog kan zetten: dip-dip-fry 🤷🏻‍♀️🍤🍤

Tempura garnalen

Ingrediënten
  

  • 16 grote garnalen vers of diepgevroren
  • 150 g bloem
  • 300 ml water
  • 150 g panko kruimels

Instructies
 

  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje van de garnalen hieraan zitten.
  • Met behulp van een mes snijd je kleine inkepingen over de garnalen. Zorg dat je deze niet te diep snijdt anders snijd je de garnaal door de helft. Door de inkepingen wordt je garnaal uitgestrekt en langer (zie foto).
  • Doe de bloem, en wat zout in een schaal en roer er met een garde het water door.
  • Haal de garnalen door het beslag en plaats ze vervolgens op de panko kruimels. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn in de panko.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olie. Om te testen dat de olie heet genoeg is, plaats dan een beetje van de panko kruimels in de olie. Als het begint te bruisen, dan is de olie klaar voor gebruik. Doe je ze in een friteuse, dan bak je ze af op 180°.
  • Plaats de garnalen voorzichtig in de olie.
  • Bak de garnalen in kleine porties in 2 à 3 min. goudbruin en gaar.
  • Serveer met een lekker sausje en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept