Bij deze tempura garnalen zie je de knapperigheid al voordat je erop bijt😍😬. De garnalen zelf zijn heerlijk zacht 🤤. Het recept is zooo makkelijk dat ik het eigenlijk in 3 stappen op mijn blog kan zetten: dip-dip-fry 🤷🏻♀️🍤🍤
INGREDIËNTEN
De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal garnalen die je gebruikt!
- 16 grote garnalen, vers of diepgevroren
- 150g bloem
- 300ml water
- 150g panko kruimels
BEREIDINGSWIJZE
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje van de garnalen hieraan zitten.
- Met behulp van een mes snijd je kleine inkepingen over de garnalen. Zorg dat je deze niet te diep snijdt anders snijd je de garnaal door de helft. Door de inkepingen wordt je garnaal uitgestrekt en langer (zie foto).
- Doe de bloem, en wat zout in een schaal en roer er met een garde het water door.
- Haal de garnalen door het beslag en plaats ze vervolgens op de panko kruimels. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn in de panko.
- Verhit vervolgens een ruime pan met olie. Om te testen dat de olie heet genoeg is, plaats dan een beetje van de panko kruimels in de olie. Als het begint te bruisen, dan is de olie klaar voor gebruik. Doe je ze in een friteuse, dan bak je ze af op 180°.
- Plaats de garnalen voorzichtig in de olie.
- Bak de garnalen in kleine porties in 2 à 3 min. goudbruin en gaar.
- Serveer met een lekker sausje en geniet!
8 reacties
Heb ze geprobeerd super makkelijk en lekker!
Hi Mounia,
Aah super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten 🙂
Kan je ze ook in een airfryer klaarmaken?
Hi Valerie,
Dat kan zeker!
Liefs,
Sou
Hoi,
Moet je de garnalen niet met iets bekruiden?
Hi Naoual,
Dat is niet nodig, zo lekker zijn ze! Als je kruiden wilt gebruiken dan raad ik je de cajun kruiden aan. Zorg wel dat je geen extra zout toevoegt aangezien cajun kruiden zelf al veel zout bevatten.
Liefs,
Soumia
Kan je ze ook in de oven bakken? Zo ja, hoelang en op hoeveel graden?
Hi Mirte,
Dit kan zeker! Ik zou ze dan voor ongeveer 15mi in de oven doen op 200° of totdat je ziet dat ze mooi goudbruin worden. Ze zullen wel ietsjes minder krokant zijn in vergelijking met als je ze frituurt.
Liefs,
Sou