0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Thaise gehaktballen in een rode currysaus

Thaise gehaktballen in een rode currysaus

Door de maatregelen moeten we allemaal zoveel mogelijk Thaiswerken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laten we dus gelijk aan de slag gaan en deze heeeeerlijke Thaise gehaktballetjes in een rode currysaus thuis maken. De gehaktballen zijn een beetje crispy van buiten maar lekker zacht van binnen. De rode currysaus in combinatie met deze Thaise gehakballetjes en rijst past zo yummyyy bij elkaar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie gaat er vanavond ook voor Thais?

Thaise gehaktballen in een rode currysaus

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballen:

  • 400 g gehakt
  • 100 g broodkruimels/panko
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Thaise rode curry
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gember pasta of gemberpoeder
  • 1 eetlepel vissaus
  • grote snuf zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zoete ketjap manis
  • 2 eetlepels honing
  • 60 ml water
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel chiliflakes als je van pittig houdt
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 2 lente uien gesneden

Instructies
 

Voor de gehaktballen:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°
  • Plaats alle ingrediënten in het lijstje in een ruime kom behalve het gehakt
  • Meng alles goed samen zodat alles opgenomen is.
  • Voeg daarna het gehakt en meng weer samen.
  • Vorm balletjes van het gehakt (45g). Afhankelijk van hoe groot je ze wilt kan de hoeveelheid verschillen. Je kan ongeveer 20 van deze hoeveelheid vormen.
  • Plaats de gehaktballen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak deze voor 20 à 25min in de oven op 200°.
  • Je kan de gehaktballen ook in een pan bakken met een beetje zonnebloemolie.

Voor de saus:

  • Heel simpel door alle ingrediënten samen te mengen in een kom behalve de kokosmelk. Ik heb gebruik gemaakt van een garde om alles goed samen te mixen.
  • Verhit een ruime pan en voeg hier de saus aan toe. Laat deze voor een aantal minuten koken op een middelhoog vuurtje zodat de saus kan indikken.
  • Voeg vervolgens de romige kokosmelk hieraan toe en laat deze even opwarmen in de saus.
  • Wanneer de gehaktballen klaar zijn dan kan je deze toevoegen aan de saus.
  • Meng alles goed samen en werk het af met gesneden lente uien.
  • Serveer het met heerlijke basmati rijst en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Laat een antwoord achter

Rating recept