Diner – January 25, 2023
Thaise kokoscurry met rijst
Thaise kokoscurry met rijst
Dit heerlijk gerechtje is snel klaar en erg lekker. Mijn interesse in curry gerechten wordt alsmaar groter! De aroma en de smaken die vrijkomen na het maken van curry, zorgen voor zoveel smaak in het gerecht. De combinatie van kokos en curry is ook yummy! Probeer het eens uit en maak kennis met de Thaise keuken!
Thaise kokoscurry met rijst
Ingrediënten
- 500 g kipfilet in blokjes
- 1 ui fijngehakt
- 1 eetlepel curry poeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 knoflookteentjes fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder of verse gember fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepels rode currypasta
- 2 eetlepels limoensap optioneel
- Halve eetlepel maizena samen met 2 eetlepels water gemengd tot een papje
- Handjevol peterselie en koriander grofgehakt
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan.
- Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan.
- Vervolgens voeg je de curry poeder, de fijngehakte knoflook en gember toe aan de kipfilet. Meng alles goed samen en laat het bakken voor 5 à 8min.
- Giet vervolgens de kokosmelk hieraan toe, meng het goed met de kip en laat deze voor 5 à 8min inkoken.
- Voeg daarna de currypasta toe en roer deze goed samen in de saus.
- Meng in een kleine kom de maizena samen met het water totdat je een papje verkrijgt.
- Giet deze in de saus en roer alles mooi samen.
- Laat het nog voor een aantal minuten koken en werk het af met verse koriander of peterselie en een beetje limoensap.
- Serveer de kokoscurry samen met rijst en eventueel “naan” brood.
- Je kan de rijst met curry serveren in een bord of in een kokosnoot. Het ziet er leuk uit en je kan ook nog eens genieten van verse kokos.
- Eet smakelijk en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!