Jezelf gelukkiger maken binnen 3 seconden? Hoe toetje dat nou?🤭😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga jullie blij maken met dit Toffifee toetje! 🤤😍 So much happiness in a glass🥰. Zet je lepel erin en zoek het tot de bodem uit😏. Haal het omhoog en je graaft er een heeeerlijk romige hap uit van karamelsaus, mascarpone crème, chocolade en de crunchy bite van de hazelnoten en Toffifee!😱😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit toetje is machtig maar toch luchtig tegelijk🤤 Het recept is suuper easyyy and sooo worth the try!❤

Toffifee toetje
Soumia Jezelf gelukkiger maken binnen 3 seconden? Hoe toetje dat nou?🤭😋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik ga jullie blij maken met dit Toffifee toetje!… Recepten Tofiffee toetje European PrintenIngrediënten
Voor 4 personen (op de foto zie je een grote serveerglas, ik raad aan om een kleinere te gebruiken).
Voor de karamelsaus:
Mocht je een snelle manier willen voor deze stap dan kan je karamel fudge (verkrijgbaar bij de supermarkt) smelten op een laag vuurtje en dit gebruiken als de karamelsaus in dit recept.
- 200g suiker
- 30ml water (2 eetlepels)
- 120ml slagroom
- 2 eetlepels boter, gezouten
Voor de mascarpone/slagroomlaag:
- 500g mascarpone, op kamertemperatuur
- 200ml opklopbare slagroom, koud
- 120g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de chocoladelaag:
- 150g chocolade
- 1 theelepel zonnebloemolie (optioneel)
Voor de toef:
Je kan ook enkel opgeklopte slagroom gebruiken voor de toef.
- 250g mascarpone
- 2 eetlepels suiker
- 50ml opklapbare slagroom
Voor de afwerking:
- 4 toffifee's
- 50g gehakte hazelnoten (zonder schil)
Bereidingswijze
Voor de karamelsaus:
Mocht je een snelle manier willen voor deze stap dan kan je karamel fudge (verkrijgbaar bij de supermarkt) smelten op een laag vuurtje en dit gebruiken als de karamelsaus in dit recept.
- Plaats de suiker in een (steel)pan en giet hierop het water.
- Plaats de pan op een middelhoog vuurtje en roer totdat de suiker is opgenomen in het water en gesmolten is.
- Stop met roeren! Laat nu de suiker koken voor 8 à 10min op een middelhoog vuurtje totdat het begin te bubbelen en stilaan een mooie amber kleur verkrijgt. Houd dit in de gaten want het kan al heel snel naar de donkere kant gaan en dus verbranden.
- Zodra je deze kleur verkrijgt, verwijder je de pan onmiddellijk van het vuur.
- Giet nu voorzichtig de slagroom erbij. De saus gaat beginnen te bubbelen maar blijf deze roeren totdat de slagroom goed gemengd en opgenomen is.
- Voeg nu de boter toe en roer weer samen totdat de boter volledig gesmolten is.
- Je karamelsaus is klaar!
- Laat het afkoelen op kamertemperatuur voordat je het kan gebruiken. Je zult dan merken dat je karamel dikker wordt.
Voor de mascarpone/slagroom laag:
- Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of een garde.
- Giet vervolgens de slagroom erbij. Mix het met een handmixer voor 2 minuten ongeveer totdat je een stevig mengsel verkrijgt.
- Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
- Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij in de koelkast.
Voor de chocolade laag:
- Plaats de grof gehakte chocolade in een steelpan en smelt deze op een laag vuurtje. Blijf continu roeren want chocolade kan snel verbranden en plakken aan de bodem van de pan. Mocht je nog wat olie in huis hebben dan kan je hier 1 theelepel olie aan toevoegen.
Voor de toef:
- Plaats de koude mascarpone in een kom en voeg hieraan de suiker en de slagroom toe. Mix deze met behulp van een handmixer tot een stevig mengsel.
- Zet je spuitzak klaar samen met een gekarteld spuitmondje.
- Plaats hierin het beslag en zet even opzij.
- Je kan voor de toef ook enkel opgeklopte slagroom gebruiken.
Voor het samenstellen van het toetje:
- Neem de serveerglas erbij en giet 1 eetlepel van de karamelsaus op de bodem.
- Vervolgens spuit je de mascarpone/slagroomlaag over de karamelsaus. Verdeel deze gelijk met een lepel om een gladde bovenkant te verkrijgen.
- Giet daarna 1 eetlepel van de gesmolten chocolade. Schud de glas zachtjes zodat de gesmolten chocolade goed verdeeld is.
- Spuit de grote toef op de glas.
- Werk af met extra karamelsaus en gesmolten chocolade.
- Nog wat gehakte hazelnoten on top en de toffifee!
- Laat het toetje voor minimum 6u (liefst een hele nacht) in de koelkast. Hoe langer in de koelkast, hoe beter het zal smaken.
- Geniet!