Tonijnpizza (pizza al tonno)

door Soumia

Ik ben echt gek op pizza en het liefst maak ik deze zelf.  Je eigen pizzadeeg maken is echt niet moeilijk en geloof me, nadat je het zelf maakt, ga je het altijd willen maken!

Wat heb je nodig? (2 pizza’s)

Voor het deeg:

  • 400g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml lauwwarme water

Voor de saus:

  • scheutje olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak

Doe de bloem in een kom, doe hier de gist, zout, oregano en olijfolie bij. Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een soepel en zacht deeg krijgt. Laat het voor 30 minuten rusten onder een schone theedoek of plastiek folie zodat het kan rijzen.

Daarna snijd je het deeg in 2 gelijke porties. Als je vandaag liever 1 pizza wilt maken dan kan je 1 portie van het deeg invriezen en voor een volgende keer gebruiken.

De aparte porties rol je nu opnieuw op in deegbolletjes en laat je opnieuw 20 minuten rijzen. Daarna kan je de deegbollen opnieuw uitrollen tot een ronde vorm. Om een mooie ronde pizza te vormen, gebruik je het best een ronde bakvorm. Dit maakt het echt een stuk gemakkelijker om een perfecte ronde pizza te krijgen.

Je bodem is nu klaar om te beleggen!

Nu gaan we beginnen aan de pizzasaus.

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg daar de ui en knoflook aan toe. Wanneer de ui zacht en glazig wordt, voeg je de gehakte tomaten, italiaanse kruiden, sambal en zout en peper naar smaak toe. Voeg na 5min de suiker toe. Wanneer je de saus zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar.

Plaats het sausje in een kom en laat deze volledig afkoelen.

Bestrijk vervolgens de pizzabodem met de tomatensaus. Laat wel een centimetertje vrij aan de rand zodat de saus in de oven niet naast je pizza eindigt.

Zet ondertussen ook de oven aan, en warm hem alvast voor op 250 graden.

Verdeel vervolgens de plakjes mozarella, tonijn, zwarte olijven en de geraspte mozarella. Als laatste strooi je er Italiaanse kruiden overheen.

Je kan je pizza natuurlijk beleggen met wat je zelf graag eet. Zin in verschillende soorten pizza? Of eet jij graag champignons terwijl je broertjes/kinderen/man dit verafschuwt? Beleg dan je pizza voor de helft met jouw favoriete ingrediënten.

Nu kan de pizza de oven in. Laat hem ongeveer 20min bakken. De baktijd varieert naargelang je veel of weinig beleg gebruikt hebt.

Zelf pizza maken is echt niet moeilijk. Wie de uitdaging niet wilt aangaan door zelf een pizzabodem te maken, kan wel valsspelen door een voorgemaakte pizzabodem te kopen. Dit is ook ideaal voor personen met een drukke schema!

 

 

You may also like

4 reacties

Ouarda 29 juni 2017 - 20:06

Salaam, mijn deeg was beetje hard. Weet jij mss hoe dat komt? Shokran?

Reply
sou 1 juli 2017 - 10:43

Wa alaykoum salam Ouarda,

Uit ervaring heb ik ook vaak een harde deeg gehad haha. Bij mij kwam het doordat ik te weinig water toevoeg aan het deeg in het begin. Ik voeg een klein beetje water toe waardoor mijn deeg hard word en daarna is het te laat om deze nog soepel te kunnen krijgen. Kan dit bij jou ook het geval zijn?

Reply
Laila 25 mei 2018 - 11:04

Welke tomantensaus gebruik jij

Reply
Soumia 26 mei 2018 - 10:05

Hi Laila,

Ik gebruik het kartonnen doosje van Heinz.

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter