Wat heb je nodig? (voor 8 à 9 pizza’s)
Voor het deeg:
- 400g bloem
- 90ml olijfolie
- 15g gist (instant of vers)
- snufje zout
- lauw water
Voor de topping:
- 400g gehakt
- 1 ui
- 2 groene of rode paprika’s
- 1 tomaat
- bosje peterselie
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- zout en peper naar smaak
Voor het deeg ga je alle ingrediënten mengen. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een soepel deeg krijgt. Dit kan je in een keukenmachine doen of met de hand kneden. Zorg ervoor dat je deeg mooi soepel wordt!
Vorm het deeg tot een bol en bedek deze met een theedoek. Laat het ongeveer voor 1,5 tot 2 uur rijzen op een plaats waar het tochtvrij is. Ik plaats mijn deeg meestal in de microgolfoven. Zo weet ik zeker dat het zal rijzen!
Ondertussen kan je beginnen met het maken van de topping. Heel simpel ga je de paprika’s, ui, knoflook, peterselie, tomaat mooi hakken. Ik heb gebruik gemaakt van een keukenrobot. Je kan het natuurlijk ook met een mes fijnhakken! Als je ziet dat het mengsel waterig is (komt meestal door dat je de keukenrobot gebruikt) dan raad ik je aan om deze te zeven..
Voeg erna simpelweg al je kruiden, tomatenpuree en olijfolie hieraan toe. Meng deze goed samen en zet het even aan de kant.
Nadat je deeg gerezen is, ga je er 9 balletjes van maken (zie foto). Voordat je ze begint uit te rollen, zorg je er eerst voor om je werkplek te bestrooien met bloem. Dit zorgt ervoor dat deze niet zullen plakken en dan zal het dus heel moeilijk zijn om ze op de bakplaat te plaatsen. Het is belangrijk dat je het deeg dun uitrolt in de vorm van een cirkel. Een perfecte cirkel hoeft niet, het belangrijkste is dat het goed zal smaken haha, toch?
Neem nu je gehakt erbij en druk deze aan met een lepel op het deeg. Zorg ervoor dat je die goed aandrukt zodat het mooi blijft plakken. Laat ook de randen beetje vrij van gehakt, net zoals een echte pizza..
Plaats deze nu voorzichtig op een bakplaat (met behulp van een spatel). Bak de pizza’s voor ongeveer 10 à 12min in de oven op 200°C. Het deeg is dun dus hou er rekening mee dat elke oven verschillend is!
Deze Turkse pizza’s zijn heerlijk als je ze in stukjes snijdt maar je kan ze ook zo laten en vullen met rode ui/tomaten/sla samen met je favoriete saus (de mijne is samurai <3) erboven op! Heerlijk gewoon en zo simpel, daar hou ik namelijk van! Ik hoop jullie ook. Laat het alvast smaken lieve volgers <3
3 reacties
Ik ben deze lekker nu aan het maken! Thanks voor je recept?
Ooh wat leuk! Laat je me weten hoe ze waren? ??
Salam.. ik ben zo dol op je blog met alle lekkere recepten en alles zo mooi uitgelegd macha’Allah ik kook heel graag en leer zeker heel graag bij vandaar ik wat recepten uit probeer en tot nu toe alles gelukt ? deze probeer ik nog uit jou recept ?