
Diner – January 25, 2023
Vanillecake

Vanillecake
De perfecte vanillecake: luchtig, zacht en super eenvoudig! 🍰
Er is niks beters dan een zelfgebakken cake die heerlijk ruikt en smelt in je mond. Dit eenvoudige vanillecake recept is supersnel klaar en perfect voor elke gelegenheid. Geen gedoe met pakjes of ingewikkelde technieken—gewoon een paar basis ingrediënten en een gouden baktip voor een cake die altijd lukt.
Waarom is dit hét ultieme vanillecake recept?
✔ Fluffy en luchtig – dankzij de juiste verhoudingen blijft de cake heerlijk zacht
✔ Supersimpel – geen ingewikkelde technieken, gewoon mixen & bakken
✔ Perfect voor last-minute bezoek – in 10 minuten staat het beslag klaar
✔ Droge cake? No way! – deze cake blijft lang vers en smeuïg
Door een leuke bakvorm te gebruiken en de cake af te werken met abrikozenjam en amandelschaafsel, lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De jam zorgt voor een glanzende en lichtzoete topping en de amandelschaafsel geeft een lekkere crunch. Een showstopper zonder moeite!
Hoe serveer je deze vanillecake?
Geniet ervan bij de koffie of thee of serveer ‘m als dessert met een bolletje ijs en slagroom. Deze cake is zo veelzijdig dat je ‘m ook kunt gebruiken als basis voor andere taarten.
Eén keer maken en je bakt deze cake gegarandeerd keer op keer!
Vanillecake
Deze vanillecake is luchtig, zacht en perfect voor elke gelegenheid. Simpel, snel en altijd een succes! 🍰✨
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 180 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- snufje zout
- optioneel: abrikozenjam en amandelschaafsel
Instructies
- Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker. Het moet een schuimig, lichtgele beslag worden.
- Voeg hierna de zonnebloemolie en melk toe.Mix dit voor ongeveer een minuut.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg het zout toe en meng het beslag met een spatel totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg het in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 40min totdat deze gaar en mooi goudbruin is.
- Laat de cake in de vorm afkoelen voor zeker 15 min. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.
- Je kan de cake vervolgens besmeren met een mengeling van abrikozenjam en rozenwater. Als laatste verdeel je de amandelschaafsel over de cake heen. Bewaar de cake op kamertemperatuur en bedek het met plastiek folie zodat de cake zeker zacht blijft.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!