Vanillecake

door Soumia

Van jongs af aan vind ik vanillecake al ontzettend lekker. Het is super zacht en heerlijk luchtig. Ik at nooit graag cake uit een pakje omdat ze vaak droog zijn. Droge cake is een no-go! Dit recept is zo simpel en gebruik ik vaak als er last minute bezoek komt haha ze merken er totaal niets van! Door het gebruiken van een leuke bakvorm en een heerlijke topping, lijkt het alsof je uren hebt zitten bakken in de keuken, terwijl het maken van de cake zelf binnen 10min klaar is.

Wat heb je nodig?

  • 200g bloem
  • 3  eieren
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180ml melk
  • 100ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • optioneel: abrikozenjam en amandelschaafsel

Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker. Het moet een schuimig, lichtgele beslag worden.

Voeg hierna de zonnebloemolie en melk toe.Mix dit voor ongeveer een minuut.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg het zout toe en meng het beslag met een spatel totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg het in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 40min totdat deze gaar en mooi goudbruin is.

Laat de cake in de vorm afkoelen voor zeker 15 min. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.

Je kan de cake vervolgens besmeren met een mengeling van abrikozenjam en rozenwater. Als laatste verdeel je de amandelschaafsel over de cake heen. Bewaar de cake op kamertemperatuur en bedek het met plastiek folie zodat de cake zeker zacht blijft.

Zo simpel toch?! Maak deze cake en je zult versteld staan hoeveel personen deze cake lekker gaan vinden! Veel bakplezier lieve volgers!

You may also like

2 reacties

AJKRJH 11 mei 2017 - 17:16

De cake is zo goed gelukt. Heerlijk luchtig is de cake geworden. Super recept dus.

Reply
sou 12 mei 2017 - 10:27

Ooh super leuk om te lezen! Ben blij dat je ervan hebt genoten!

Reply

Laat een reactie achter