Diner – January 25, 2023

Vanillecake

Vanillecake

Van jongs af aan vind ik vanillecake al ontzettend lekker. Het is super zacht en heerlijk luchtig. Ik at nooit graag cake uit een pakje omdat ze vaak droog zijn. Droge cake is een no-go! Dit recept is zo simpel en gebruik ik vaak als er last minute bezoek komt haha ze merken er totaal niets van! Door het gebruiken van een leuke bakvorm en een heerlijke topping, lijkt het alsof je uren hebt zitten bakken in de keuken, terwijl het maken van de cake zelf binnen 10min klaar is.

Vanillecake

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • optioneel: abrikozenjam en amandelschaafsel

Instructies
 

  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker. Het moet een schuimig, lichtgele beslag worden.
  • Voeg hierna de zonnebloemolie en melk toe.Mix dit voor ongeveer een minuut.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg het zout toe en meng het beslag met een spatel totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg het in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 40min totdat deze gaar en mooi goudbruin is.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen voor zeker 15 min. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.
  • Je kan de cake vervolgens besmeren met een mengeling van abrikozenjam en rozenwater. Als laatste verdeel je de amandelschaafsel over de cake heen. Bewaar de cake op kamertemperatuur en bedek het met plastiek folie zodat de cake zeker zacht blijft.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept