INGREDIËNTEN
Voor de bodem:
- 12 speculooskoekjes (afhankelijk van de grootte van je glas)
Voor de vulling:
- 300g roomkaas
- 75g poedersuiker
- 100g witte chocolade, gesmolten
- Sap van 1 limoen
- 150ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
- 160g ongezouten boter (je kan dit ook vervangen door mascarpone of roomkaas)
- 130ml gecondenseerde melk
- 1 eetlepel Seven up
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Rasp van 1 limoen
BEREIDINGSWIJZE
Voor de bodem:
- Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
- Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
Voor de vulling:
- In een ruime kom plaats je de roomkaas, gesmolten witte chocolade, limoensap, poedersuiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
- Giet de hieraan de slagroom toe en blijf mixen totdat het beslag steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
- Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Plaats het beslag in een spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak.
- Verdeel de vulling gelijk over de glazen. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
- Doe dit voor de rest van je glazen.
- Plaats ze nu voor minimum 6u in de koeling zodat ze mooi kunnen opstijven.
Voor de topping:
- In een ruime kom plaats je de boter. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat het gemakkelijk is om te mixen.
- Mix de boter met een handmixer totdat deze licht van kleur en fluffy wordt.
- Giet hierna de gecondenseerde melk, poedersuiker, vanillesuiker en Seven up aan toe. Mix alles samen totdat het een stevige massa wordt.
- Rasp vervolgens de limoen erbij en meng alles mooi samen.
- Plaats het in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze (ik heb de Wilton 1D gebruikt hiervoor).
Afwerken van het toetje:
- Nadat de toetjes zijn opgesteven, werk je ze af met de topping.
- Spuit mooie toefjes op de glaasjes en werk ze af met een stukje limoen en een blaadje munt.
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO’S
1 reactie
heel lekker en fris