Virgin mojito toetje

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 12 speculooskoekjes (afhankelijk van de grootte van je glas)

Voor de vulling:

  • 300g roomkaas
  • 75g poedersuiker
  • 100g witte chocolade, gesmolten
  • Sap van 1 limoen
  • 150ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

  • 160g ongezouten boter (je kan dit ook vervangen door mascarpone of roomkaas)
  • 130ml gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel Seven up
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp van 1 limoen

BEREIDINGSWIJZE

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).

Voor de vulling:

  • In een ruime kom plaats je de roomkaas, gesmolten witte chocolade, limoensap, poedersuiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet de hieraan de slagroom toe en blijf mixen totdat het beslag steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak.
  • Verdeel de vulling gelijk over de glazen. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Plaats ze nu voor minimum 6u in de koeling zodat ze mooi kunnen opstijven.

Voor de topping:

  • In een ruime kom plaats je de boter. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat het gemakkelijk is om te mixen.
  • Mix de boter met een handmixer totdat deze licht van kleur en fluffy wordt.
  • Giet hierna de gecondenseerde melk, poedersuiker, vanillesuiker en Seven up aan toe. Mix alles samen totdat het een stevige massa wordt.
  • Rasp vervolgens de limoen erbij en meng alles mooi samen.
  • Plaats het in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze (ik heb de Wilton 1D gebruikt hiervoor).

Afwerken van het toetje:

  • Nadat de toetjes zijn opgesteven, werk je ze af met de topping.
  • Spuit mooie toefjes op de glaasjes en werk ze af met een stukje limoen en een blaadje munt.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

Laat een reactie achter