Walnoten amandelkoekje

door Soumia

Stop even met wat je aan het doen bent en check deze walnoot amandel koekjes😱. Ze zijn zoooo heerlijk zacht🤤, maar tegelijkertijd hebben ze een crunch😬. De smaak van de amandelen voeren de boventoon met een lekkere walnoten nasmaak😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoveel smaken komen allemaal bijeen in één klein amandel koekje😍. Dit koekje represent dus diversiteit, harmonie en happiness🥰. “I have a dream.. that one day, alll flavours can come together in one bite and be in harmony with each other.”
– Nelson Amandela🤭

INGREDIËNTEN

  • 180g walnoten
  • 90g gepelde amandelen
  • 110g suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
  • halve theelepel kaneel
  • 1 mespuntje bakpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 1 theelepel abrikozenjam
  • 100g poedersuiker
  • extra walnoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de walnoten, gepelde amandelen en suiker in een hakmolen. Mix alles goed samen totdat de amandelen en walnoten fijn gemalen zijn.
  • Giet dit mengsel in een kom en voeg hieraan het ei, kaneel, bakpoeder, abrikozenjam en oranjebloesemwater hieraan toe. Meng alles goed met je handen samen.
  • Probeer een balletje te vormen van het mengsel. Mocht je er geen balletje van kunnen vormen, voeg dan een beetje oranjebloesemwater toe.
  • Vorm nu balletjes van 15g van het beslag.
  • Rol elk balletje 1 voor 1 doorheen de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat die je hebt bekleden met bakpapier.
  • Zorg dat er een beetje ruimte is tussen elk koekje want ze worden een beetje groter tijdens het bakken.
  • Duw vervolgens voorzichtig 1 walnoot op elk balletje. Werk alle balletjes op deze manier af.
  • Plaats de koekjes in de oven voor 15min op 180•. Zorg dat je eerst de oven hebt voorverwarmd voor 10min.
  • Serveer met een heerlijk glaasje thee en geniet!

 

17 reacties
15

You may also like

17 reacties

Chaymâa 18 december 2019 - 10:21

Hartelijk bedankt voor dit recept! Hoeveel koekjes maak je met deze hoeveelheid?

Reply
Aziza 15 mei 2020 - 15:08

Ik wil ze graag alvast maken. Kan dit nu al? En in de vriezer of hoe moet ik ze dan bewaren

Reply
Mandy 15 mei 2020 - 15:47

Kan je dit soort dingen ook invriezen ?

Reply
Asma 19 mei 2020 - 23:14

Hoeveel koekjes heb je gemaakt met deze hoeveelheid?
Wil ze morgen gaan maken

Reply
Soumia 20 mei 2020 - 10:11

Hi Asma,

Ongeveer 30 koekjes..

Liefs,

Sou

Reply
Maya 20 mei 2020 - 12:23

Wil ze Inchallah maken😍 vroeg me af welke maat ei je gebruikt? Of maakt dat geen verschil?

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:05

Hi Maya,

Ik gebruik medium eieren🥰

Reply
Chafika 20 mei 2020 - 12:31

Hey Soumia, dienen de gepelde amandelen geroosterd te worden of is dat niet nodig?

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:05

Hii Chafika,

Nee dat is niet nodig, je dient ze enkel te pellen🥰

Reply
Ims 20 mei 2020 - 18:14

Heb helaas geen oranjebloesemwater in huis. Kan ik het weglaten of vervangen voor iets anders?

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:04

Je kan het vervangen met water🥰

Reply
Moun 21 mei 2020 - 16:15

Salam!

Ik wou even zeggen dat ik dit recept het uitgeprobeerd en het spijtig genoeg grandioos is mislukt. Mijn oven stond op 175 graden en heb het volgens het recept gemaakt. Toch kwamen ze er bruin en hard uit. Zonde van al de walnoten …

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:08

Wa alaykoum salam,
Zo jammer om dit te lezen! Veel volgers hebben van dit recept fotos gestuurd en het was hun gelukt, ook ik maak dit recept keer op keer voor jaren.. Als ze hard worden komt dit meestal door de oven zelf, elk oven verschilt.. Misschien hadden ze net wat minder baktijd nodig met jouw oven.. Ik help je graag verder😘

Reply
fatima 23 mei 2020 - 08:24

Heyhey,
Deze lekkere koekjes gemaakt voor el3ied alleen is het normaal dat ze zoooo zoet zijn 🤭. Ik heb precies het recept gevolgt. Alvast bedankt liefs

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:32

Hi Fatima,

Ze zijn een beetje zoet maar niet overheersend zoet..
Je kan de volgende keer wat minder suiker gebruiken, aangezien ze ook achter gedompeld worden in poedersuiker.

Liefs,

Sou

Reply
Leyla 10 juni 2020 - 09:57

Had deze met Eid gemaakt en ze zijn zo lekker!!! Heerlijke smaken en zoals je schrijft zacht en crunchy tergelijk. Baktijd pas ik bij alle recepten altijd aan mijn oven aan. Dus altijd tikkie minder dan aangegeven en dan kijken of ik nog meer baktijd nodig heb. Want elke oven verschilt idd en het is een tijdsindicatie bij de recepten. Zie namelijk dat iemand heeft aangegeven dat ze helaas te hard waren bij haar. Dus bij baktijden altijd voorzichtig zijn. Heel erg bedankt voor dit recept in ieder geval en een fijne dag!

Reply
Soumia 16 juni 2020 - 19:34

Hi Leyla,

Super leuk om te lezen! Ik ben blij dat jullie hiervan hebben genoten!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter