Ik had de afgelopen dagen zo’n zin in wok met kip en zoetzure saus. Dus besloot ik om het dit keer zelf te maken en omg wat is ie lekker! Het smaakt net als de afhaalwok dus daar zullen ze me een lange tijd niet meer zien haha. Het is echt zo heerlijk en staat binnen no-time op tafel!
Wat heb je nodig?
- 300g kipfilet (je kan ook garnalen gebruiken)
- scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- 1 brocolli
- 1 ui, in sliertjes
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels honing
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel sambal (optioneel als je van pikant houdt)
- Halve theelepel gemberpoeder
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels maizena
- 200ml water
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Laat de kip voor 5min bakken. Voeg hieraan de ui, knoflook, paprika en broccoli toe. Laat dit voor een aantal minuten bakken. De groenten dienen crunchy te blijven want het is uiteindelijk een wokgerechtje. Als je liever de groenten doorbakken wilt, dan laat je deze wat langer bakken.
Vervolgens voeg je de ketjap manis, tomatenketchup,honing, sambal en de kruiden hieraan toe. Meng alles goed samen en laat het op een zacht vuurtje verder bakken.
Ondertussen plaats je de maizena in een kommetje of maatbeker. Voeg het water hieraan toe en meng dit goed samen zodat er geen klonters ontstaan. Voeg dit mengsel dan aan het sausje toe. Laat het weer voor een aantal minuten bakken.
Nu kan je de noedels koken samen met een snufje zout want deze ga je straks toevoegen aan je sausje. Wanneer de noedels gaar zijn, plaats je deze in een vergiet en voeg je ze toe aan de saus in de pan. Meng dan alles goed samen.
Serveer de noedels in een kom en strooi er wat sesamzaadjes en peterselie overheen. Dit is natuurlijk optioneel maar ik vind het heel lekker op deze manier en het oogt ook mooi!
Met dit recept kan je verschillende kanten opgaan. Kies voor je favoriete groenten en gebruik deze in het recept. Heb je liever garnalen? Dan kan je deze gebruiken ipv de kip.
Willen jullie meer wokgerechtjes zien op de blog? Want ik (als wokfanaat) heb nog een lijstje met heerlijke wokgerechten!
8 reacties
Hi dank voor je lekkere recept! Ik vroeg me af wat voor noedels je gebruikt. Wok noedels of andere? Ik zag het ook niet tussen de ingrediënten staan. Dank alvast!
Hi Stephanie!
Graag gedaan hoor! Ooh ik zie het pas, zal het gelijk aanpassen, dank je wel!
Ik gebruik inderdaad woknoedels van het merk “Asia” maar je kan natuurlijk elke soort gebruiken die je graag wenst.
Liefs,
Sou
Hallo,
Dankje voor het recept, ziet er super lekker uit. Een vraagje; kan je ipv noodles ook rijst of pasta gebruiken?
Hallo Roosje,
Sorry voor de late reactie! Ik was op vakantie hihi.. Ja je kan zeker ook rijst of pasta gebruiken. Ik maak dit gerechtje vaak met spaghetti, super lekker!
Tbarkellah gliek, keep up the good work??
Dank je wel lieverd!!
Dag Soumia,
Hoeveel nestjes noedels heb jij gebruikt voor dit recept ?
Dag Soumia,
Merci voor deze heerlijke gerechtje blijf zo verdergaan met je topgerechten!
Groetjes
Eylul