Wok rijst met ketjap manis

door Soumia

Ik ben heeeelemaal in de wokken van dit gerecht🤭☁️😍

Deze sticky rice wok met garnalen is ideaal voor de koude winterdagen😋. De ketjap manis in de saus met groenten en garnalen en een pittig finishing touch zorgt voor een smakensensatie in zo’n simpel gerechtje😍

Het is erg snel klaar te maken en heerlijk vullend🤰🏻🤤 dus sta op, wok away and get in the kitchen om de jouwe te maken🚶‍♀️😏

INGREDIËNTEN

  • 400g rijst
  • scampi’s (hoeveelheid naar keuze)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 broccoli, gesneden in roosjes
  • 1 ui, in slierten gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • handjevol sojascheuten
  • 100g champignons
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel sambal (als je van pittig houdt)
  • fijngehakte koriander/peterselie
  • 1 ei (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op je verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en voeg hieraan de ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui wat glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de broccoli roosjes, rode paprika, champignons en sojascheuten aan de pan. Bak deze voor ongeveer 8min. Heb je liever je groenten wat zachter, bak deze dan wat langer.
  • In een andere pan verhit je een beetje zonnebloemolie. Voeg hieraan de scampi’s toe en bak deze gaar voor ongeveer 4min aan elke zijde.
  • Voeg ze daarna toe aan de pan met de groenten en meng alles mooi samen.
  • In een kom giet je de ketjap manis, chilisaus en sojasaus toe. Meng de sauzen goed samen en giet ze daarna in de pan met scampi’s en groenten. Voeg daarna de sambal toe.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Laat alles mooi koken voor ongeveer 10min.
  • Wanneer je rijst gaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de pan met scampi’s en groenten. Meng alles mooi samen.
  • Optioneel: je kan nu 1 ei roerbakken in een aparte pan met een beetje zout en toevoegen aan de rijst. Erg lekker!
  • Werk het geheel af met fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer met gebakken ui of kroepoek en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter