Diner – January 25, 2023
Wortelcake cupcakes
Wortelcake cupcakes
Ik wor-tel altijd mijn calorieën; 1, 2, 3, 4…. cupcakes🤭😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeeerlijke wortelcake cupcakes zijn namelijk onweerstaanbaar lekker🥕😋. Ik daag je uit om het maar bij eentje te houden!😱😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze zijn onwijs simpel om te maken dus betrek de kids erbij en maak er een leuke bak activiteit van👩👧👦. Daarna lekker smullen samen🥰🤤
Wortelcake cupcakes
Ingrediënten
Voor het beslag:
- 175 g bloem
- 75 g kristalsuiker
- 75 g lichtbruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Halve theelepel gemberpoeder
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel zout
- 160 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 65 g geraspte wortels
- 65 g gehakte walnoten
Voor de topping:
- 225 g roomkaas op kamertemperatuur
- 150 g zachte boter ongezouten en op kamertemperatuur
- 150 g poedersuiker
Instructies
Voor de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180°. Bereid de muffinvorm met cupcake houders.
- Plaats in een ruime kom de bloem, het bakpoeder, de gemberpoeder, de kaneel en het zout. Roer deze samen met een garde en zet opzij.
- In een andere kom plaats je de kristalsuiker, de bruine suiker, de vanillesuiker en de eieren. Mix deze samen met behulp van een handmixer totdat je een luchtig mengsel verkrijgt.
- Giet de zonnebloemolie en de melk erbij. Mix het kort samen.
- Voeg nu alle droge ingrediënten die je samen in de ruime kom hebt geroerd.
- Mix deze kort samen met een garde of handmixer totdat je een mooi beslag verkrijgt.
- Ga met een spatel langs het beslag zodat er geen bloem op de bodem blijft liggen en alle ingrediënten mooi samen zijn gemixt.
- Voeg als laatste de geraspte wortels en de gehakte walnoten toe. Meng het kort samen met een spatel.
- Verdeel het beslag voor 3/4 in de vormpjes. Als je de vormpjes helemaal vult dan zullen je cupcakes te hoog zijn en dit willen we niet! Ik heb gebruikte hiervoor een ijslepel om het beslag te verdelen (super handig!) maar je kan het ook met een lepel verdelen.
- Bak de cupcakes voor 23min op 180°.
- Laat ze daarna volledig afkoelen.
Voor de topping:
- Schep de roomkaas en de boter in een kom. Mix deze samen met behulp van een handmixer of een garde.
- Voeg de poedersuiker toe en meng het eerst met een spatel samen. Vervolgens mix je het geheel samen met een handmixer of een garde.
- Plaats het beslag in een spuitzak samen met een spuitmondje. Zet even opzij in de koelkast totdat je het straks gaat gebruiken en het ook wat kan opstijven.
- Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn, kan je er de topping op spuiten.
- Werk de cupcakes af met gehakte walnoten.
- Serveer en geniet!
Notities
Ps: De cupcakes zijn de volgende dag nog lekkerder!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!