Wortelcake

door Soumia

⚠️In geval van noot ⏩ bezoek onmiddellijk de webshop van http://www.nutty.nl 🤭🌰 Zij hebben namelijk de lekkerste nootjes die ook nog eens vers en speciaal naar jouw wensen bereid worden: gebrand/ongebrand, gezouten/ongezouten, geschild/ongeschild.. hoe je het ook wilt hebben 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bezoek hun pagina www.nutty.nl dus voor al je noottttgevallen😍. Kijk eens wat ik met o.a. hun heeerlijke pecannootjes heb gemaakt😱. Deze suuuper lekkere wortelcake met een yummyyy roomkaas topping is één en al genot🤤😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor mijn tummy was het in ieder geval liefde op het eerste gezicht toen ik naar deze wortel-cake👀🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bestel je nootjes dus snel bij www.nutty.nl met de kortingscode ‘Nutty2020’ voor een leuke 15% korting en ga gelijk aan de slag met dit recept😏

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 220g ongezouten boter, zacht
  • 200g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 50g geraspte wortel (2 wortels ongeveer)
  • 200g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • halve theelepel zout
  • 65g gehakte pecannoten

Voor de topping:

  • 110g ongezouten boter
  • 220g roomkaas
  • 1 theelepel vanille aroma (optioneel)
  • 120g poedersuiker
  • 65g gehakte pecannoten

BEREIDINGSWIJZE

Voor de wortelcake:

  • Verwarm de oven voor op 180° en bekleed de bodem van de bakvorm van 24cm met bakpapier. Vet de zijkanten van de bakvorm met boter. Strooi er een beetje bloem op en verdeel deze over de bakvorm. Schud de resterende bloem eruit. Dit zorgt ervoor dat de cake zeker niet zal plakken aan je bakvorm. Zet even opzij.
  • Plaats de zachte boter, bruine suiker en vanillesuiker in een ruime kom. Mix deze samen met behulp van een handmixer of garde.
  • Voeg vervolgens het ei en eigeel erbij en mix weer kort samen.
  • Voeg de geraspte wortels, bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder en zout toe. Vouw deze dan met behulp van een spatel samen. Vouwen zorgt ervoor dat het beslag luchtig blijft. Blijf het vouwen totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  • Het beslag zal dikker zijn dan een normale cake beslag. Dit is heel normaal!
  • Als laatste voeg je de gehakte pecannoten toe en vouw deze weer kort samen in het beslag.
  • Giet het beslag in de beklede bakvorm en verspreid deze gelijk met een spatel.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak deze voor ongeveer 35min op 180°.
  • Wanneer de cake gebakken is, haal deze dan NIET uit de bakvorm. Laat de cake volledig afkoelen in de bakvorm zelf.

Voor de topping:

  • Plaats de roomkaas en de boter in een ruime kom. Zorg ervoor dat de roomkaas en boter erg zacht zijn! Zo kan je ze gemakkelijk mixen.
  • Mix de roomkaas samen met de boter met behulp van een garde of handmixer. Voeg vervolgens de vanille aroma erbij en mix weer kort samen.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe. Mix deze totdat je een romige glazuur verkrijgt. Mocht de roomkaas glazuur te dik zijn, voeg dan 1 à 2 eetlepels melk toe. Mocht het de glazuur te vloeibaar zijn, voeg dan extra roomkaas toe.

Samenstelling wortelcake:

  • Verdeel de roomkaas glazuur over de bovenkant van de afgekoelde cake. Verspreid deze met behulp van een spatel of lepel over heel de cake.
  • Strooi de gehakte pecannoten over de zijkanten van de cake of decoreer naar wens.
  • Plaats het vervolgens voor 30 min in de koelkast zodat de roomkaas glazuur wat steviger wordt.
  • Serveer en geniet!

HANDIGE TIPS

  • Bruine suiker is in combinatie met wortel heerlijk! Mocht je geen bruine suiker in huis hebben, kan je kristalsuiker gebruiken. Verminder de hoeveelheid naar 100g kristalsuiker in dit geval anders wordt ie te zoet!
  • Je kan de pecannoten vervangen door noten naar jouw eigen smaak (walnoten, amandelen, etc.) Heb je liever geen noten, laat deze dan weg! Op www.nutty.nl heb je verschillende opties van noten!
  • Hoe hoger je bakvorm, hoe hoger je cake zal zijn. Een bakvorm van 24cm werkt voor deze cake het best!
  • Voor de roomkaas topping heb ik roomkaas gebruikt van het merk “Philadelphia”: favoriete merk als het gaat om roomkaas frosting. (no sponsor)

STAPPENFOTO’S

You may also like

5 reacties

Joke Kalberg 18 juni 2020 - 10:04

Goedenmorgen

Ik wil even zeggen dat ik je recepten heerlijk vindt, makkelijk te bereiden en overzichtelijk.
Ben dikke fan van je😉👍

Reply
Soumia 18 juni 2020 - 10:08

Goedemorgen Joke,

Aaah super lief! Zo leuk om dit te lezen, ik ben blij dat je van mijn recepten geniet!

Ik hoop dat ik je kan blijven inspireren!

Liefs,

Sou

Reply
Joke Kalberg 18 juni 2020 - 10:05

Goedenmorgen

Ik wil even zeggen dat ik n grote fan van je recepten ben
Makkelijke recepten en overzichtelijk!TOP😑👍

Reply
Anna 18 juni 2020 - 12:35

Deze ga ik morgen zeker maken. Ik hou van worteltaart en deze ziet er super uit !! Dank u wel !

Reply
Soumia 18 juni 2020 - 17:48

Aah super! Laat je me weten wat je ervan vind?🙈 Hier ook een grote fan van wortelcake😍

Reply

Laat een reactie achter