Lunch & Bijgerecht – 11 februari 2020

Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep

Ingrediënten
  

  • 3 à 4 wortels geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 ui grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 l water
  • scheutje kookroom kokosroom als je het vegan wilt houden

Instructies
 

  • Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even aan voor 5min totdat de ui glazig wordt.
  • Daarna mag je de wortels hieraan toevoegen.
  • Voeg de paprikapoeder, gedroogde basilicum en chilipoeder toe en bak 3 minuten mee.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
  • Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn.
  • Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
  • Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept