Wortelsoep

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 3 à 4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 ui, grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1l water
  • scheutje kookroom (kokosroom als je het vegan wilt houden)

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even aan voor 5min totdat de ui glazig wordt.
  • Daarna mag je de wortels hieraan toevoegen.
  • Voeg de paprikapoeder, gedroogde basilicum en chilipoeder toe en bak 3 minuten mee.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
  • Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn.
  • Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
  • Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
  • Serveer en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter