INGREDIËNTEN
- 3 à 4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
- 1 ui, grofgehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
- zout en peper naar smaak
- 1 blokje groentebouillon
- 1l water
- scheutje kookroom (kokosroom als je het vegan wilt houden)
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even aan voor 5min totdat de ui glazig wordt.
- Daarna mag je de wortels hieraan toevoegen.
- Voeg de paprikapoeder, gedroogde basilicum en chilipoeder toe en bak 3 minuten mee.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
- Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn.
- Mix de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
- Voeg als laatste de kokos of kookroom toe, warm het even op.
- Serveer en geniet!