Ga terug

Cheesecake parfait

Ingrediënten
  

  • 12 biscuitkoekjes of harde wafeltjes
  • 300 g roomkaas
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml slagroom
  • 2 kiwi’s
  • 200 g aardbeien

Instructies
 

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.

Voor de vulling:

  • In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij.

Opstellen van de parfaits:

  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
  • Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Snijd de aardbeien en kiwi’s in kleine stukjes en plaats deze boven elk glaasje.
  • Plaats de parfait’s voor minimum 6u in de koeling of de hele nacht voor op te stijven. Hoe langer je het laat in de koeling, hoe beter het zal smaken.
  • Serveer en geniet!