Ga terug

Romige oreo toetje

Ingrediënten
  

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom ongeklopt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix optioneel
  • 7 oreo koekjes grofgehakt
  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom ongeklopt
  • extra oreokoekjes ter decoratie

Instructies
 

Voor de vulling:

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en de klopfix. Blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en de kom waarin je het opklopt ook. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Voeg de gehakte Oreo’s aan het beslag en meng alles goed samen met behulp van een spatel.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en knip het uiteinde met behulp van een schaar.
  • Verdeel/spuit de vulling gelijk in de glazen. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Plaats ze nu voor minimum 6u in de koeling zodat ze mooi kunnen opstijven.

Voor de chocolade ganache topping:

  • Hak de pure chocolade met behulp van een mes grof in stukjes, plaats ze in een ruime en zet ze even opzij.
  • Giet de slagroom in een kleine pan en plaats deze op een laag vuurtje. Zodra de slagroom begint te pruttelen, zet je het vuur uit.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade die je in de kom hebt geplaatst. Zorg dat je de stukjes chocolade ingedompeld zijn in de slagroom. Laat het nu voor 3 à 5min staan.
  • Meng nu alles samen en blijf roeren totdat de chocolade helemaal is opgenomen in de slagroom.
  • Giet de gesmolten chocolade in een maatbeker zodat je het straks gemakkelijk kan genieten op de bovenkant van de toetjes. Mocht je geen maatbeker hebben, kan je ook een lepel gebruiken hiervoor.
  • Haal de toetjes uit de koelkast en giet in elke glas een laagje van de chocolade ganache. Verspreid deze mooi door je glas lichtjes te schudden totdat je een gelijke laag krijgt.
  • Dek de glazen weer af met plastiek folie en plaats de toetjes voor 15min in de koelkast zodat de chocolade ganache wat steviger wordt.
  • Wanneer je de toetjes wilt serveren, plaats je in het midden 1 oreo koekje. Mocht je dit eerder doen, dan worden de koekjes zacht dus laat deze stap als laatste wanneer je pas de toetjes serveert.
  • Serveer en geniet!

Notities

HANDIGE TIPS
Vervang de oreo koekjes met koekjes naar jouw eigen smaak.
Je kan nog een laagje gehakte oreo koekjes op de bodem plaatsen.
Verdubbel het recept mocht je deze toetjes voor meer dan 4 personen willen maken