Haal de mascarpone aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt en op kamertemperatuur is.
Schep de mascarpone in een kom. Voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en opklapbaar is (minimum 35% vetgehalte). Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
Voeg de Raibi Jamila en de granaatappelsiroop aan het beslag toe. Mix het even kort samen met de handmixer of met een garde.
Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
Plaats het beslag vervolgens in een spuitzak (optioneel).
Neem je serveerglazen erbij en begin met 1 Ć 2 eetlepels van de gemalen koekjes.
Spuit het beslag in de glazen. Mocht je geen spuitzak hebben kan je het ook met een lepel scheppen in de glazen. Een spuitzak zorgt voor een nette afwerking.
Maak de bovenkant glad met een lepeltje.
Verdeel vervolgens granaatappel en grof gemalen pistaches op de bovenkant.
Plaats de toetjes in de koelkast voor minimum 6u. Ik raad aan om ze de hele nacht in de koelkast te houden, zo smaken ze veel beter!
Geniet!