Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie. Voeg hierin de ui en knoflook toe.
Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui wat glazig wordt. Verwijder het uit de pan en plaats het in een kommetje.
In een ruime kom, plaats je de kipgehakt, de gebakken ui en knoflook, de kruiden, 50g panko, het ei, de gehakte koriander/peterselie. Meng alles goed samen met behulp van je handen. Breng het op smaak met zout en peper en meng het weer goed samen.
Giet 2 eetlepels zonnebloemolie in een kommetje en dip hier je vingers in om balletjes te vormen van het gehaktmengsel. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Plaats vervolgens de balletjes 1 voor 1 in het geklutst ei. Dek het balletje goed met het ei en plaats deze daarna in de panko of paneermeel. Bedek het balletje goed met de panko of paneermeel. Doe dit voor de rest van de balletjes.
Wanneer je alle balletjes bedekt hebt met het ei en panko, is het tijd om ze te frituren.
Plaats de balletjes in een friteuse (180°) en bak deze totdat ze goudbruin worden. Mocht je deze in een pan frituren, dien je ervoor te zorgen dat de olie niet te heet is. Anders worden ze snel goudbruin vanbuiten en blijven ze nog rauw vanbinnen.
Je kan de balletjes ook in de oven en airfryer bakken, alleen zullen ze wat minder crispy zijn.