Ga terug

Zachte aardappelrolletjes

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappelen
  • 1 eetlepel margarine boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 50 g geraspte mozzarella/kaas naar keuze
  • handjevol verse peterselie/koriander fijngehakt
  • 1 pak yufka vellen verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt

Instructies
 

  • Schilde aardappelen en snijd ze in grote blokken.
  • Kook ze gaar en stamp ze fijn met een stamper of vork.
  • Voeg de boter toe, de ui, alle kruiden, de geraspte kaas en de verse peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper. Meng alles goed samen.
  • Neem de yufkavellen erbij en verdeel het aardappelmengsel in een dunne strook over de brede kant van het deegvel.
  • Rol het voorzichtig strak op. Je kunt het beste eerst een stukje rollen, dan de zijkanten naar binnen vouwen en vervolgens verder rollen. Bestrijk het uiteinde met een beetje water zodat de rolletjes dichtblijven. De vouwtechniek kan je vergelijken met het vouwen van een loempia.
  • Werk zo de gehele vulling af.
  • Verhit een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Bak op een middelhoog vuurtje de rolletjes goudbruin langs alle zijden. Besmeer met behulp van een kwastje alle kanten tijdens het bakken van de rolletjes in met een beetje olie. Zo verkrijg je sneller die mooie goudbruine kleur.
  • Bak zo alle rolletjes af.
  • Je kan de rolletjes ook in de oven bakken voor 10 minuten op 200° of totdat de rolletjes mooi goudbruin worden.
  • Serveer ze met jouw favoriete sausje en geniet!