Ga terug

Kiplollies

Ingrediënten
  

Voor het gehakt:

  • 200 g kipgehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie/koriander
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel maizena

Voor de crunchy laag:

  • 2 eieren losgeklopt
  • cornflakes lichtjes verpletterd

Instructies
 

  • Dip elk stokje met het gehakt in het losgeklopt ei. Zorg dat je deze goed bedekt met het ei. Ik gebruik hiervoor een lange glas (zie foto).
  • Plaats ze vervolgens in de cornflakes en bedek ze goed! Doe dit voor alle kiplollies.
  • Plaats ze daarna nogmaals in de vriezer voor 30min.
  • Frituur de kiplollies op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten totdat alles gaar is en de kruimels goudbruin van kleur worden. Je kan de kiplollies ook in de oven bakken op 180• voor 20min ongeveer.
  • Serveer onmiddellijk en geniet!