Ga terug

Champignons Swirls

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 300 g champignons in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

Voor de vulling:

  • Verhit de olijf- of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hierin de ui en knoflook toe. Meng ze samen en laat even voor 3min bakken totdat de ui een beetje zacht wordt.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze samen in de pan totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de mayonaise toe en een handjevol geraspte kaas. Meng alles mooi samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats het mengsel in een ruime kom en laat deze volledig afkoelen.

Voor de swirls:

  • Rol het bladerdeeg open op je werkplek. Ik heb ronde bladerdeeg gebruikt maar je kan ook rechthoekig bladerdeeg gebruiken hiervoor.
  • Verspreid je vulling over heel de bodem van de bladerdeeg. Zorg dat alles gelijkmatig verdeelt is over de bladerdeeg.
  • Strooi er als laatste een beetje geraspte kaas over heel de bodem.
  • Rol vervolgens de bladerdeeg voorzichtig en strak op.
  • Snijd gelijke stukken van het bladerdeeg (2,5cm ongeveer).
  • Plaats deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Smeer deze vervolgens in met het losgeklopt ei.
  • Bak de swirls in een voorverwarmde oven op 180• voor ongeveer 30min of totdat ze mooi goudbruin worden.
  • Serveer en geniet!