Ga terug

Kip quesadilla’s

Ingrediënten
  

  • 1 pak tortilla standaard/maïs/volkoren
  • 2 kipfilet klein gesneden
  • 1 rode of groene paprika fijngehakt
  • 1 wortel fijngeraspt
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Handjevol fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels zure room/crème fraîche
  • * Ik gebruik geen zout in dit recept. De cajun kruiden bevatten namelijk al genoeg zout.*

Instructies
 

  • Verhit een pan en giet een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
  • Kruid de kip met de cajun en peper, bak deze gaar.
  • Voeg de zure room en koriander toe. Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
  • Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.
  • Smeer een koekenpan in met een beetje zonnebloemolie.
  • Plaats een wrap in de pan op een laag vuurtje en verdeel er een handje vol geraspte kaas over.
  • Plaats dan het kip mengsel over de gehele wrap. Wees zeker niet zuinig met de vulling.
  • Bestrooi er nogmaals geraspte kaas over. De kaas wordt als lijm gebruikt om de quesadilla bij elkaar te houden.
  • Plaats vervolgens een wrap boven het mengsel. Druk deze zachtjes aan met je handen of een spatel.
  • Bak 3 minuutjes op een laag vuurtje en draai hem dan voorzichtig om met behulp van een deksel of een bord. (zie video)
  • Bak nog 2 à 3 min aan de andere zijde tot de quesadilla mooi goudbruin is.
  • Snijd de quesadilla in punten en serveer met jouw lievelingssausje.
  • Bestrooi eventueel met wat koriander.