Ga terug

Marokkaanse panbrood: batbot/tachnift

Ingrediƫnten
  

  • 300 g bloem
  • 200 g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250 ml lauw warm water ongeveer

Instructies
 

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg de gist en zout toe.
  • Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen.
  • Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 3 gelijke bollen.
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzere pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn;
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.