Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats de deeg hierop.
Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Zorg dat deze niet te groot worden want je gaat ze straks uitrollen.
Rol 1 balletje uit met behulp van een deegroller tot een rechthoek. je kan ook je handen gebruiken hiervoor.
Plaats ongeveer 2 eetlepels van de vulling onderaan je gevormd deeg.
Rol deze dan toe en druk de rand goed aan met je vinger zodat er zeker geen vulling uitkomt.
Snijd dan met behulp van een pizza snijder of een mes bovenaan 8 à 10 sneetjes door het deeg.
Rol dan het deeg volledig op. (zie stappenfoto’s)
Draai het deeg in de vorm van een cirkel en knijp de uiteinde dicht. Je kan hiervoor eerst 2 strookjes van het deeg weghalen, dit maakt het gemakkelijker om de randen dicht te knijpen. Vouw ze vervolgens terug dicht. (zie stappenfoto’s).
Doe dit voor de resterende deegballetjes.
Plaats de gevulde broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smeer ze in met een mengsel van 1 losgeklopt eigeel en een beetje melk.
Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor 30 à 40min (afhankelijk van je oven) of totdat ze mooi goudbruin worden.
Serveer en geniet!