Ga terug

Zachte kipbroodjes

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 160 ml water
  • 1 extra eetlepel zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 300 g kipfilet klein gesneden
  • 1 rode of groene paprika fijngehakt
  • 1 wortel fijngeraspt
  • extra groenten naar keuze
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Handjevol fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels zure room/crème fraîche

Instructies
 

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, droge gist en suiker hieraan toe. Meng dit even samen.
  • Voeg vervolgens het water en de zonnebloemolie toe.
  • Meng en kneed alles samen voor ongeveer 10min totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor het best een keukenmachine gebruiken.
  • Het deeg zal na het kneden een beetje plakkerig zijn.
  • Verwijder het deeg uit de keukenmachine en plaats het op je werkplek.
  • Giet 1 eetlepel zonnebloemolie over het deeg en kneed het mooi samen. Je zult merken dat het deeg niet meer plakkerig is.
  • Maak een grote bal van het deeg en plaats deze in een ruime kom.
  • Dek het deeg af met plastiek folie en daarboven een theedoek. Laat deze voor ongeveer 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is van volume.

Voor de vulling:

  • Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
  • Voeg alle kruiden toe en meng alles goed samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de zure room en koriander toe. Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
  • Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.
  • Het vormen van de broodjes:
  • Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
  • Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 14 gelijke stukken.
  • Tip: Snijd eerst de helft van de staaf. Vervolgens snijd je 2 helften in gelijke stukken. Blijf telkens elke stuk in de helft snijden totdat je er 14 verkrijgt.
  • Vorm daarna de 14 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
  • Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
  • Plaats daarna 1 eetlepel van de vulling onderaan de cirkel.
  • Sluit de vulling door het deeg erover heen te doen. Sluit deze goed dicht zodat de vulling er niet uit valt. (zie stappenfoto’s).
  • Doe dit voor de resterende deegballen.
  • Het rijzen en afbakken van de broodjes:
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin je gevormd broodje.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
  • Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en strooi er een beetje sesamzaadjes overheen.
  • Bak ze vervolgens voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
  • Serveer en geniet!