Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie.
Voeg de paprika en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
Voeg alle kruiden toe en meng alles goed samen.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de zure room en koriander toe. Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.
Het vormen van de broodjes:
Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 14 gelijke stukken.
Tip: Snijd eerst de helft van de staaf. Vervolgens snijd je 2 helften in gelijke stukken. Blijf telkens elke stuk in de helft snijden totdat je er 14 verkrijgt.
Vorm daarna de 14 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
Plaats daarna 1 eetlepel van de vulling onderaan de cirkel.
Sluit de vulling door het deeg erover heen te doen. Sluit deze goed dicht zodat de vulling er niet uit valt. (zie stappenfoto’s).
Doe dit voor de resterende deegballen.
Het rijzen en afbakken van de broodjes:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin je gevormd broodje.
Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en strooi er een beetje sesamzaadjes overheen.
Bak ze vervolgens voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180°.
Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
Serveer en geniet!