Ga terug

Vanillecake

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • optioneel: abrikozenjam en amandelschaafsel

Instructies
 

  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker. Het moet een schuimig, lichtgele beslag worden.
  • Voeg hierna de zonnebloemolie en melk toe.Mix dit voor ongeveer een minuut.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg het zout toe en meng het beslag met een spatel totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg het in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 40min totdat deze gaar en mooi goudbruin is.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen voor zeker 15 min. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.
  • Je kan de cake vervolgens besmeren met een mengeling van abrikozenjam en rozenwater. Als laatste verdeel je de amandelschaafsel over de cake heen. Bewaar de cake op kamertemperatuur en bedek het met plastiek folie zodat de cake zeker zacht blijft.