Ga terug

Bountycake

Ingrediënten
  

CAKE

  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 175 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder

KOKOSLAAG

  • 200 ml melk
  • 100 g boter
  • 3 eetlepels fijne griesmeel
  • 100 g suiker
  • 100 g geraspte kokos ongezoet
  • CHOCOLADELAAG
  • 200 g witte chocolade
  • 70 g melkchocolade

Instructies
 

CAKE:

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
  • Voeg de melk en olie hieraan toe en mix alles samen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
  • Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
  • Bak de cake voor 30min in een voorverwarmde oven op 180°.

KOKOSLAAG:

  • Smelt de boter samen met de melk in een steelpan.
  • Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je er de griesmeel aan toe. Doe dit op het laagste vuur.
  • Blijf constant roeren met een houten lepel totdat je een papje verkrijgt.
  • Wanneer het een mooi papje wordt, zonder klonters, verwijder je deze van het vuur.
  • Voeg vervolgens onmiddellijk de suiker en kokospoeder toe. Roer weer alles mooi samen.

VORMEN VAN DE CAKE:

  • Wanneer de cake gebakken is, haal je deze uit de oven. Verwijder deze NIET van de cakevorm.
  • Druk de cake zachtjes plat met een keukenpapier of schone theedoek wanneer deze nog warm is. Dit zorgt ervoor dat je cake niet bol zal staan.
  • Verdeel dan met behulp van een spatel beetje bij beetje de kokoslaag over de gehele cake. Zorg dat je deze gelijk verdeelt over de gehele cake en dus een gelijke laag krijgt van de kokos.

CHOCOLADE LAAG:

  • Smelt de witte chocolade met 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.
  • Giet de gesmolten witte chocolade over de gehele cake totdat je de bovenste laag niet meer ziet.
  • Smelt vervolgens de melkchocolade samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.
  • Plaats deze in een boterhamzakje of spuitzakje en knip er met een schaar een klein puntje vanaf.
  • Spuit dan horizontale lijnen op de witte chocolade.
  • Ga er dan met een satéprikker over om een marmer effect te creëren (zie video voor instructies).
  • De cake haal je nog steeds NIET uit de cakevorm!
  • Plaats de cake met de vorm in de koelkast voor minimum 4 uur of totdat de chocolade laag verhard is.
  • Wanneer je de cake uit de vorm haalt, ga je eerst voorzichtig met een mes langs de zijkanten om de cake los te maken. Ik raad je aan om een cakevorm te gebruiken met een open klep, dit maakt het gemakkelijk om de cake uit de vorm te halen. (zie cakevorm die ik gebruik in de video).
  • Maak gebruik van een scherpe mes bij het snijden van de cake.
  • Serveer en geniet!

Notities

Ps: dit recept is NIET door mij uitgevonden. Deze heb ik gekregen van een lieve vriendin en wil het graag met jullie delen!
Extra:
Ik gebruik de chocolade van de Lidl. Uit ervaring vind ik dat deze het beste kan smelten en het smaakt ook super lekker!
Je kan het marmer effect weglaten en met een satéprikker er helemaal over heen gaan waarbij de witte en melkchocolade door elkaar heen gaan. Dit creëert ook een super mooi effect.
Heb je liever melkchocolade? Verwissel dan de verhoudingen van de chocolade in het recept.