Ga terug

Bananenbrood

5 van 2 stemmen

Ingrediënten
  

  • 230 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 115 g gesmolten boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • handjevol noten naar keuze grofgehakt
  • handjevol bakvaste chocolade druppels optioneel
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet alvast in bakvorm in met boter en plaats deze opzij.
  • Plaats de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng deze met een garde samen en zet deze opzij.
  • In een andere kom mix je met een garde de gesmolten boter en suiker samen.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix alles weer samen. Ga met een spatel doorheen het beslag zodat alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
  • Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en prak ze in een puree met behulp van een vork.
  • Voeg erna de bananenpuree toe aan het beslag en mix alles weer mooi samen.
  • Giet nu het beslag bij de bloem en meng voorzichtig met een spatel alles samen.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels en gehakte noten toevoegen. Meng alles weer samen.
  • Giet het beslag in de bakblik en strooi er een beetje kaneel over.
  • Bak het op 180° voor 50 à 55 min. Prik in het bananenbrood met behulp van een satéprikker om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is ie klaar!
  • Haal de bananenbrood voorzichtig uit de bakvorm en laat deze afkoelen. Je kan ze ook lauw warm serveren. Geniet!