Breek de chocolade in stukken en smelt deze op een zacht vuur. Zorg ervoor dat je constant blijft roeren want chocolade kan snel verbranden. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je deze van het vuur en zet opzij.
Plaats de roomkaas in een ruime kom en voeg hieraan de gezeefde poedersuiker en vanillesuiker aan toe. Mix deze kort (2min) met een handmixer of een garde totdat de roomkaas wat zachter is geworden.
Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en mix alles weer kort samen. Meng vervolgens alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
In een aparte kom mix je de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker.
Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de cheesecake mengsel en vouw deze voorzichtig doorheen de mengsel met behulp van een spatel. Het vouwen zorgt ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
Haal daarna je bakvorm met de cheesecakebodem uit de koeling. Giet de cheesecakemengsel over de bodem en verspreid deze gelijk met behulp van een lepel of spatel. Schud de bakvorm lichtjes zodat het mengsel gelijk verdeeld is.
Bedek deze met een plastiek folie en plaats deze vervolgens in de koeling voor één uur zodat de eerste laag een beetje opgesteven is.