Ga terug

Smeuïge chocoladecake

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 ml kokend water
  • 100 g cacaopoeder gezeefd
  • 200 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • Voor de ganache:
  • 370 g chocolade puur of melk
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 handjesvol gehakte noten naar keuzeof bresilienne/nougatine nootjes.

Instructies
 

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa met behulp van een garde of handmixer.
  • Giet de zonnebloemolie en kokend water aan toe. Mix alles weer kort samen.
  • Voeg vervolgens de gezeefde cacaopoeder toe en mix voorzichtig weer alles samen.
  • Als laatste voeg je de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix alles kort samen totdat alle ingredienten opgenomen zijn.
  • Ga nog even met een spatel rond het beslag zodat er geen bloem op de bodem blijft hangen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (ronde bakvorm liefst). Ik heb van 26cm gebruikt maar je kan ook van 24 of 20cm gebruiken. Vet ook de zijkanten van de bakvorm met een beetje boter en bloem. Zo blijft de cake zeker niet plakken!
  • Bak de cake in de oven voor 30 a 35min op 180°.

Voor de ganache:

  • Smelt de chocolade samen met de melk en boter in een steelpan op het laagste vuur.
  • Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de noten eraan toe. Meng alles mooi samen.
  • Wanneer de cake gebakken is, giet je de ganache over de cake wanneer deze nog warm is. Verspreid de ganache gelijk over de cake en laat deze nu opstijven in de koeling voor 1u ongeveer.
  • Je cake is klaar, serveer en geniet!