Ga terug

No bake chocolade biscuittaart

Ingrediënten
  

  • 18 biscuitkoekjes 270g
  • 400 g donkere chocolade grofgehakt
  • 1 blikje gecondenseerde melk 302ml
  • 165 g boter

Instructies
 

  • Breek de biscuitkoekjes in kleine stukjes in een ruime kom.
  • Smelt de boter samen met de chocolade in een pan op een zacht vuur. Blijf deze roeren totdat de boter en chocolade volledig gesmolten is. Constant blijven roeren is cruciaal want chocolade kan snel verbranden!
  • Haal de gesmolten chocolade van het vuur en giet de gecondenseerde melk erbij. Meng alles goed samen met behulp van een spatel.
  • Plaats 3 eetlepels van de gesmolten chocolade in een kommetje en zet deze opzij.
  • Giet de overgebleven gesmolten chocolade mengsel over de biscuitkoekjes. Roer alles voorzichtig samen totdat de stukjes biscuit helemaal bedekt zijn met het chocolade mengsel.
  • Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (22cm en liefst met een klep) met bakpapier. Vet de zijkanten van de bakvorm in met boter en plaats ook bakpapier langs de zijden van de bakvorm. De boter zorgt ervoor dat de bakpapier makkelijk zal plakken aan de zijkanten. Deze stap kan je niet weglaten want bij het verwijderen van de taart straks, zal jou dit veel moeite besparen!
  • Giet het chocolade-biscuitmengsel in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een lepel of spatel.
  • Neem het kommetje met de 3 eetlepels gesmolten chocolade en giet deze over de bovenkant van de taart. Verdeel de gesmolten chocolade over heel de taart.
  • Bedek de bovenkant met plastiek folie en plaats deze voor minimum 6u in de koeling of liefst voor een hele nacht! Zo stijft deze zeker goed op!
  • Open de kleppen van de bakvorm en haal het bakpapier er voorzichtig af.
  • Dep een scherpe mes in heet water en snijd gelijke stukken van de taart. Veeg de mes schoon bij het aansnijden van elk stuk, zo blijft elk stuk taart netjes!
  • Geniet!!

Notities

HANDIGE TIPS
Voor dit recept kan je ook een rechthoekige bakvorm gebruiken.
Heb je liever witte chocolade? Vervang deze dan en maak er jouw eigen smaak van!
Wil je die extra crispy toch en smaak toevoegen? Voeg dan geroosterde grofgehakte nootjes toe aan de biscuitkoekjes, yum!
Dit recept is ook leuk om samen met de kids te maken! Zeker kindvriendelijk dus 🙂
Ik gebruik altijd fondant of ganache chocolade voor zulke recepten. Chocolade is hier het hoofdingrediënt van dit recept dus een goede kwaliteit chocolade raad ik je zeker aan. Ik heb het merk “Jacques” gebruikt.
Ik gebruik altijd de biscuitkoekjes van de Lidl. Deze gebruik ik ook altijd voor de bodem van mijn cheesecakes!
Bewaar deze taart altijd in de koeling. Vooral op warme dagen!
Deze taart kan op voorhand worden gemaakt en je kan deze bewaren in een vriezer. Je kan een stuk snijden, individueel wikkelen en in een zak met ritssluiting bewaren. Als eens verlangt naar een stuk van deze cake, haal je hem eenvoudig uit de vriezer en wacht je even tot hij ontdooid is.