Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een rechthoekige bakvorm in met bakpapier. (zie handige tips onderaan het recept)
Plaats de gesmolten boter, bruine suiker en vanillesuiker in een ruime kom. Mix deze samen met behulp van een handmixer of garde.
Voeg vervolgens het ei en eigeel erbij en mix weer kort samen.
Voeg de geraspte wortels, bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder en zout toe. Vouw deze dan met behulp van een spatel samen. Vouwen zorgt ervoor dat het beslag luchtig blijft. Blijf het vouwen totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
Het beslag zal dikker zijn dan een normale cake beslag. Dit is heel normaal!
Als laatste voeg je de gehakte pecannoten toe en vouw deze weer kort samen in het beslag.
Giet het beslag in de beklede bakvorm en verspreid deze gelijk met een spatel.
Plaats de bakvorm in de oven en bak deze voor ongeveer 35min op 180°.
Wanneer de cake gebakken is, haal deze dan NIET uit de bakvorm. Laat de cake volledig afkoelen in de bakvorm zelf.