Mix met behulp van een handmixer of garde de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa (ongeveer 3min).
Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk toe. Mix alles weer kort samen.
Voeg vervolgens de griesmeel, bakpoeder en de geraspte kokos toe. Mix deze kort samen met een garde of handmixer.
Roer alles even samen met een spatel zodat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Dek de kom af met plastiek folie of een theedoek en laat het beslag rusten voor 10min.
Bekleed daarna een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel deze gelijk met een spatel.
Plaats de cake in een voorverwarmde oven van 180° voor 30min of totdat de cake gaar en goudbruin is.
Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken.
Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
Werk de cake af met geraspte kokos en gehakte nootjes (optioneel).
Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!