Breek de eieren en plaats het eiwit en eigeel in een aparte kom.
Klop met behulp van een handmixer het eiwit tot een stevige schuim. Dit kan een aantal minuten duren.
Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Blijf mixen totdat het geheel stevig wordt.
Ondertussen klop je het eigeel met behulp van een garde tot een lichtgele massa.
Voeg het opgeklopt eigeel toe aan het opgeklopt eiwit.
Voeg daarna de vanillesuiker hieraan toe en mix even kort alles samen.
Plaats een zeef bovenop je kom en voeg de bloem, maizena en cacapoeder toe. Zeef deze in je mengsel en meng voorzichtig alles met een spatel samen.
Zorg dat je tijdens het mengen van je beslag niet zal roeren maar het beslag vouwt met je spatel. Dit kan wat langer duren maar zo blijft het beslag wel luchtig!
Vet een rechthoekige bakvorm (28x19cm of een brownie bakvorm) in met boter en strooi een beetje bloem over de bakvorm. Schud de bloem totdat de bakvorm helemaal bedekt is met de bloem. Schud de resterende bloem eraf.
Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en verspreid het gelijk met een spatel.
Bak de cake op 180• voor 25 à 30min. De baktijd kan verschillen voor elke oven. Controleer het door even in de cake te prikken met behulp van een satéprikker. Als er geen restjes beslag op de prikker achterblijven is de cake gaar.
Laat de cake nadien afkoelen. Intussen kan je de vulling en chocolade topping bereiden.