Ga terug

Kruidnoten cheesecake

Ingrediënten
  

  • 150 g kruidnoten of pepernoten
  • 75 g gesmolten boter
  • 400 g roomkaas
  • 120 g suiker
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g witte chocolade
  • extra pepernoten voor decoratie
  • extra gesmolten witte chocolade voor de afwerking

Instructies
 

Voor de cheesecake bodem:

  • Plaats de kruidnoten in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm van 22cm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker of vanille extract. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!

Voor de afwerking:

  • Nadat de cheesecake helemaal is opgesteven is het tijd voor de afwerking!
  • Plaats de kruidennoten over heel de bovenkant van de cheesecake.
  • Ga vervolgens met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
  • Plaats de gesmolten witte chocolade in een spuitzak of boterhamzakje, knip er een klein puntje vanaf en verdeel deze in verticale lijnen op de kruidennoten die je op de bovenkant hebt geplaatst.
  • Plaats de cheesecake voor 15min in de koelkast zodat de gesmolten witte chocolade kan verharden.
  • Serveer en geniet!