In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en de vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Giet vervolgens de slagroom toe en het zakje Klopfix. Blijf voor een aantal minuten mixen op de hoogste stand van je handmixer totdat de slagroom stevig genoeg wordt.
Meng daarna alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
Voeg de gehakte chocolade erbij en meng alles voorzichtig samen met een spatel (zie stappenfoto van hoe je de chocolade het beste kunt hakken).
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!