Ga terug

Koreaans gehakt met rijst

Ingrediƫnten
  

  • 500 g rundsgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui versnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse gember fijngeraspt
  • 60 ml sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 30 g licht bruine suiker
  • 1 theelepel chiliflakes als je van pittig houdt
  • snufje zout
  • 250 g rijst
  • handjevol sesamzaadjes
  • verse koriander/peterselie of lenteuien

Instructies
 

  • Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de knoflook en ui totdat deze zacht en glazig wordt.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en verkruimel deze goed met een vork. Bak het gehakt helemaal gaar.
  • Als het gehakt teveel vet/olie afgeeft, verwijder deze dan met een lepel.
  • Het gehakt dient een beetje krokant te zijn dus je mag deze langer bakken dan gewoonlijk.
  • Giet vervolgens de sojasaus, suiker en alle kruiden toe aan het gehakt. Meng alles mooi samen en laat het even samen bakken voor een aantal min.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Plaats de rijst in een bord of kom en schep het gehakt erop.
  • Werk af met sesamzaadjes en koriander/peterselie of lente uien.
  • Geniet!