Plaats het gerezen deeg op je werkplek. Besprenkel deze even met een beetje bloem zodat het deeg niet blijft plakken op je werkplek.
Rol vervolgens het deeg uit tot een rechthoek (zie foto). Doe dit met behulp van een deegroller of je handen.
Wanneer het deeg uitgerold is, verdeel je de cheesecake vulling over de gehele oppervlakte van je uitgerold deeg. Verspreid deze gelijk met behulp van een spatel.
Verdeel vervolgens de grofgehakte oreo koekjes. Verspreid het zo gelijk mogelijk.
Rol het deeg nu strak op zodat je rollen er straks mooi uitzien. Blijf rollen totdat je een lange staaf deeg hebt.
Snijd eerst de uiterste randen van het deeg weg en begin dan met het snijden van de rollen.
Gebruik een scherpe (liefst lange) mes om rolletjes te snijden van het deeg (zie foto’s). Ik heb ongeveer 8 à 9 rollen kunnen snijden van het deeg (afhankelijk van hoe groot je ze wilt).
Smeer vervolgens een ruime ovenschotel of bakplaat in met boter. Plaats vervolgens de rolletjes langs elkaar. Je hoeft niet teveel ruimte te laten tussen elk rolletje.
Bedek de schotel met een theedoek en laat deze nogmaals rijzen voor 30min.
Bak ze daarna voor ongeveer 30min op 180° gaar in de oven of totdat ze mooi goudbruin worden.
Wanneer je ze verwijderd uit de oven, laat je ze volledig in de vorm zelf afkoelen.